Varaždinci “osvojili” najveće jezero u Hrvatskoj…

Varaždinske vijesti | 1.4.2021. u 20:12h | Objavljeno u Društvo

Protekli vikend skupina zaljubljenika u brdski biciklizam okupljena u sportsko-rekreativnu zajednicu pod nazivom “Bajkom na brege” otpedalirali su dionicu oko cijelog Parka Prirode Vransko jezero, te prošli kroz Pirovac, Drage, Pakoštane… Na  taj način zaokružili su dionicu od 70 kilometara prekrasne biciklističke rute Srednje Dalmacije.

Kako kažu naši “BnB” članovi, ovo je jedna od najljepših rekreativnih biciklistička staza u Hrvatskoj koja vodi oko cijelog Vranskog jezera i povezana je sa vidikovcem “Kamenjak” s kojeg puca neopisiv pogled na cijelo Vransko jezero,  Pirovački zaljev, Murter, Pašman te Kornatsko otočje i koju preporučuju svakom brdskom biciklistu kao nezaboravan vikend izlet za pamćenje.

Isto tako napominju da je cilj i svrha njihovih skupnih vožnji osvijestiti populaciju I  potaknuti građanstvo na fizičku aktivnost kroz pozitivan utjecaj u zajednici. Kvaliteta života te očuvanje I unapređenje zdravlja, stjecanje imuniteta kroz  rekreativnu fizičku aktivnost danas je potrebnija nego ikad i naša je misija kroz zajednička druženja pozitivnim primjerom potaknuti što veći broj građana na redovnu rekreativnu fizičku aktivnost.