FOTO Varaždin domaćin susreta djece iz 35 gradova i općina: o ekologiji učili kroz radionice Foto: DND Varaždin

FOTO Varaždin domaćin susreta djece iz 35 gradova i općina: o ekologiji učili kroz radionice

VV | 10.6.2019. u 09:39h | Objavljeno u Društvo

Varaždin je u subotu bio domaćin djeci iz 35 gradova i općina Hrvatske koji nose prestižni naziv “Grad/općina - prijatelj djece”. Svake se godine susret održava u drugom gradu, odnosno općini, a sudionici obrađuju temu iz područja dječjih prava. Stotinu je djece obrađivalo temu ‘’Ekologija – održivi razvoj’’ kroz radionice “Upoznajmo svijet kukaca u Entomološkom muzeju”, “Stara majica postaje nova ogrlica ili narukvica”, “Cvjetne košarice su ukras grada” i “Sendviči od jabuka”.
U isto vrijeme 60-ak mentora raspravljalo je o temi ‘’Gradovi i općine kao pokretači razvoja’’. Varaždinci su prezentirali svoja dostignuća u području ekologije, a predvodnici su bili forumaši i dječji vijećnici gradova Opatije i Varaždina.
Svečani program bio je također u znaku teme susreta s upečatljivim nastupom Malih slavuja DND-a, djece vrtića, Centra Tomislav Špoljar, a posebno iznenađenje na svečanosti bio je nastup bivših “slavujčica” tete Zdenke iz DND Varaždin: Gabriele Hrženjak, Irme Dragičević, Fani Solomun i Jelene Žnidarić s pjesmom ‘’Mi trebamo ljubav’’.
Riječi dobrodošlice gostima su uputili Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika i predsjednica Koordinacijskog odbora akcije ‘’Grad Varaždin – prijatelj djece’’ te Damir Habijan, predsjednik Gradskog vijeća. Skup je pozdravio i Bruno Hranić kao izaslanik predsjednika Zajednice općina Hrvatske. Sudionike susreta pozdravila je i predsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske, suorganizatora Susreta koja je ujedno i predsjednica Središnjeg koordinacijskog odbora akcije ‘’Gradovi i općine – prijatelji djece’’ Aida Salihagić Kadić. Na kraju, svojim obraćanjem, važnost ovom susretu dala je i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.