Varaždin bio prvi Grad prijatelj djece, a sada je i prvi Grad za mlade

VV | 27.3.2021. u 19:49h | Objavljeno u Društvo

Udruga gradova u suradnji s partnerima - Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade, Institutom za društvena istraživanja u Zagrebu, Agencijom za mobilnost i programe Europske unije, Mrežom mladih Hrvatske i Savezom Društava “Naša djeca” dodijelila je Gradu Varaždinu certifikat „Grad za mlade“ za razdoblje od 2021. do 2024. godine!

Grad Varaždin uspio je zadovoljiti minimalno  80% dosegnutih standarda kvalitete lokalnih politika za mlade unutar osam glavnih tematskih područja, a to su: Participacija; Demografski poticaji i mjere; Zapošljavanje; Mobilnost; Zdravlje i sport; Rad s mladima i kultura; Obrazovanje; Informiranje.

Certifikat se dodjeljuje na razdoblje od tri godine, odnosno za razdoblje od 2021. do 2024. godine, a za produljenje istog nakon 3 godine, moraju u najmanjoj mjeri zadržati razinu koju su imali prilikom dobivanja prethodnog certifikata.

U izradi prijave za stjecanje certifikata „Grad za mlade“ sudjelovala je radna skupina u koju su bili uključeni predstavnik Savjeta mladih Grada Varaždina – Leo Amidžić, predsjednik, predstavnik udruge mladih – Jelena Brcković, članica Udruge mladih Varaždinski underground klub V.U.K., predstavnici Koordinacijskog odbora Grad Varaždin – prijatelj djece-Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika i predsjednica Koordinacijskog odbora i Đurđica Dropuljić, tajnica Koordinacijskog odbora, zatim viša stručna suradnica za socijalnu skrb i civilno društvo Grada Varaždina – Adriana Pupavac, te predstavnici upravnih odjela Grada Varaždina - Marinko Šipoš, Lucija Dugandžić, Nada Bengeri i Marijana Cindrić na čelu s koordinatoricom za izradu prijave Mirnom Kezele pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo Grada Varaždina.

Grad Varaždin bio je prvi Grad - prijatelj djece, a sada je i prvi Grad za mlade.