Uskoro 9. novogodišnji pohod po ludbreškoj planinarskoj obilaznici

J.Š./Varaždinske vijesti | 19.12.2018. u 18:45h | Objavljeno u Društvo

Ako želite spojiti ugodno i korisno, 6. siječnja u nedjelju na blagdan Sveta Tri Kralja, Planinarsko društvo Ludbreg organizira zajednički pohod po ludbreškoj planinarskoj obilaznici.

Kako kažu organizatori, ludbreška planinarska obilaznica sastoji se iz ravnih dijelova, kao i manjih brežuljaka. Ukupnih uspona i spusteva je oko 500 ndm relativno, a duljina je 23 kilometra. Prolazi kroz livade, polja, šume i vinograde. Povremeno se otvaraju lijepi pogledi prema Ludbregu, Ivančici, međimurskim bregima, Mađarskoj, Podravskoj ravnici i drugamo. Nije zahtjevna i upravo stoga idelana je za lagano ponovno stjecanje kondicije nakon svih novogodišnjih slavlja.

- Organiziramo kraću (13 km) i dužu varijantu (23 km) uz posjete OPG-ovima i Vinarijama uz put na degustacije ili kupnju ludbreškog iskričavog vina. Nakon pohoda svi se okupljamo u velikoj sali hotela Amalije gdje će biti muzika, zabava i ples. Ljubitelji obilaznica doći će na svoje i u slučaju prelaska čitave dionice te uz nabavljeni dnevnik obilaznice dobit će i značku - kažu organizatori.