FOTO Unatoč kiši, građani ispunili atrij za Zakladu Vita, podijeljeno 500 sarmi

vv / varadinska županija | 21.12.2019. u 13:21h | Objavljeno u Društvo

U atriju Županijske palače u Varaždinu danas 21. prosinca, održana je donatorska akcija za Zakladu Vita, čiji osnivač je Varaždinska županija, a koja pomaže djeci oboljelih od malignih i drugih teških bolesti. Varaždinci su ponovno pokazali svoje dobro srce te su unatoč kiši koja je padala podržali donatorsku akciju za Zakladu Vita i kušali sarmu spremljenu od varaždinskog zelja. Podijeljeno je svih 500 sarmi.

Sarmu su dijelile i upraviteljica Zaklade Vita Natalija Martinčević i čuvarica sjemena varaždinskog zelja Marija Cafuk iz Vidovca, koja je ujedno donirala zelje za današnju akciju. 

- Naši građani su ponovno pokazali svoju želju da pomognu radu Zaklade i došli su danas u atrij unatoč vremenu koje nam ove godine ne ide na ruku na sarmu i donirali novce. Ovim putem zahvaljujem danas svima koji su se odazvali na našu sada već tradicionalnu donatorsku akciju koja se ove godine održala treću godinu zaredom. Troškovi koje imaju roditelji prilikom liječenja, putovanja i nabavke lijekova su jako veliki i svaka kuna je bitna koju skupimo da im pomognemo. – rekla je Natalija Martinčević, upraviteljica Zaklade Vita. 

Ovim putem zahvaljujemo se svim građanima koju su podržali akciju, a posebno donatorima Mariji Cafuk iz OPG-a Jurica Cafuk, Damiru Crlenom i Hotelu Turist te Medinoj škrinji. Za veseli program u atriju zaslužni su bili članovi tamburaške sekcije KUD-a Varaždinske Toplice. 

Na današnju akciju odazvali su se župan Varaždinske županije Radimir Čačić, zamjenik župana Tomislav Paljak, županijski vijećnici Vlasta Cindrić, Mira Letić i Nenad Koščak, saborski zastupnik Anđelko Stričak, članovi Upravnog odbora Zaklade Vita, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj mr.sc. Dragutin Vincek te brojni drugi. 

 

Galerija slika