Udruzi udomitelja Nada 510 tisuća kuna bespovratnih sredstava iz Ministarstva demografije

VV | 8.8.2017. u 20:53h | Objavljeno u Društvo

Od utorka, 1. kolovoza, službeno je počela provedba trogodišnjeg programa „Osnažena obitelj – sretno dijete“ ivanečke Udruge udomitelja i obiteljskih domova Nada, za koji joj je bespovratna sredstva odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Udruga Nada je, naime, kroz ovaj projekt ostvarila financijsku potporu od 170.000 kuna za svaku godinu provedbe, a s obzirom na to da se radi o trogodišnjem programu, ukupan odobren iznos po završetku projekta iznosit će 510 tisuća kuna.

Projektne aktivnosti će Udruga Nada provoditi u suradnji s partnerima na projektu - Centrom za socijalnu skrb i Osnovnom školom Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec. Informativni i radni sastanak u povodu početka provedbe projekta održan je u četvrtak, 3. kolovoza.

Projekt je za provedbu osmišljen s dvije središnje aktivnosti. Kroz prvu aktivnost mobilni timovi, sastavljeni od stručnih kadrova, obilazit će pet obitelji s područja grada Ivanca i okolice koje žive u riziku, a odabrane su u suradnji s Centrom za socijalnu skrb te će im pružati stručnu pomoć sukladno njihovim specifičnim potrebama i problemima.

Druga aktivnost, koja će se provoditi od rujna, jest pomoć u učenju djeci iz udomiteljskih obitelji, a kojom će biti obuhvaćena i djeca iz lokalne zajednice kojima je neophodna dodatna pomoć u svladavanju gradiva.

Početkom školske godine u Udruzi će na puno radno vrijeme u sklopu projekta biti zaposlene tri asistentice za pomoć u učenju, koje će svakodnevno, uz individualni pristup prilagođen potrebama svakog djeteta, raditi s osamnaestero djece.