Udruga za ranu intervenciju provela projekt "Igrajmo se zajedno - kava za mamu"

Udruga za ranu intervenciju provela projekt "Igrajmo se zajedno - kava za mamu" Foto: Udruga za ranu intervenciju varaždinske županije

Udruga za ranu intervenciju Varaždinske županije, koja djeluje od 2009 godine, u 2015. godini realizirali su projekt igraonica „Igrajmo se zajedno - kava za mamu”.

Cilj je igraonica osigurati slobodno vrijeme za roditelje djece s teškoćama u kojem se mogu posvetiti svojim osobnim potrebama i željama. U igraonicama sveukupno sudjeluje 30 djece, članova Udruge koji su u osmišljenim aktivnostima usavršavali i razvijali svoje komunikacijske i socijalne vještine.

Voditelji igraonica stručnjaci su edukacijsko-rehabilitacijskog profila, edukacijski-rehabilitatori i logopedi te stručnjaci predškolskog odgoja, a članovi su Udruge.

- Uočivši rad i napore udruge, banka Kovanica već drugu godinu pridružila se financiranju projekta i podržala programe. Tako smo se u srijedu zajedno družili, provodeći zajedničke sportsko rekreativne aktivnosti za roditelje i djecu. DM drogerie markt našim je članovima donirao poklon pakete sa svojim proizvodima, a u ovom su nam se druženju pridružili i zaposlenici banke Kovanica te su sudjelovali u našim aktivnostima. U druženju s djecom i njihovim roditeljima, gospođa Vesna Šoković Plantak, predstavnica iz banke Kovanica, naglasila je kako je vrlo sretna što se banka uključila u ovaj društveno vrlo vrijedan i koristan projekt - poručili su iz Udurge.

U njihovim referencama mogu se uočiti različite aktivnosti i uspješno realizirani projekti. Ističu da su kroz projekt javnih radova osiguravali podršku integracije djece s teškoćama u redovne programe predškolskog odgoja i obrazovanja angažiranjem osobnih pomoćnika.

- Uspješno smo realizirali našu partnersku ulogu u projektu udruge SVIMA u kojem smo uz ostale partnerske udruge i institucije sudjelovali u kreativnim i edukativnim radionicama. Rezultat cjelokupnog projekta bila je završna predstava u Novom Marofu u 2014.godini i izdavanje bontona „Moj prijatelj s autizmom“ - navode iz Udurge.

Stručni tim Udruge za ranu intervenciju kontinuirano djeluje na profesionalnom usavršavanju i specijalizacijama s ciljem osiguravanja cjelokupnog i stručnog pristupa individualnim ptrebama i interesima svakog djeteta.

- Za uspješnost u realizaciji projekata i programskih aktivnosti Udruge zahvaljujemo svim roditeljima i stručnim suradnicima na njihovom osobnom angažmanu i doprinosu. Zahvaljujemo našim tradicionalnim i novim sponzorima i donatorima, gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji te našem domaćinu Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar - zahvalili su.

 udurga_tš1.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.