Udruga specijalne jedinice policije "Roda" Varaždin započela s provedbom projekta "COvidRONA-19"

Varaždinske vijesti | 29.7.2020. u 19:47h | Objavljeno u Društvo

Udruga specijalne jedinice policije "Roda" Varaždin javila se na Javni poziv Ministarstva hrvatskih branitelja za financiranje/sufinanciranje aktivnosti psihološkog i socijalnog osnaživanja te podizanja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Projektni prijedlog pozitivno je ocijenjen te se krenulo u njegovu realizaciju.

U suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja i projektnim partnerima (Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, Novi Marof i Ivanec), u sklopu projekta "COvidRONA-19", Udruga specijalne jedinice policije "Roda" Varaždin započela je s provedbom projektnih aktivnosti. Korisnici projekta su hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji pogođeni krizom epidemije koronavirusa.

Pomoć će se u idućih šest mjeseci pružiti korisnicima u vidu dodjele paketa s osnovnim živežnim namirnicama i kućnim potrepštinama, organizirat će se informatičke radionice gdje će korisnici imati priliku steći nova i nadopuniti postojeća znanja o korištenju računala, interneta te osnovnih programa i aplikacija radi lakše komunikacije i prilagodbe suvremenom načinu življenja.

- Naglašavamo kako je projekt „COvidRONA-19“ humanitarnog karaktera te će po završetku informatičke radionice, Udruga specijalne jedinice policije "Roda" Varaždin donirati tri prijenosna računala. Također, provest će se znanstvena i stručna istraživanja čije ćemo rezultate koristiti za realizaciju tek nadolazećih projekata, a bit će ustupljeni i na daljnje korištenje Ministarstvu hrvatskih branitelja te drugim adekvatnim institucijama. Udruga specijalne jedinice policije "Roda" Varaždin, na osnovu bespovratnih sredstava osiguranih od strane Ministarstva hrvatskih branitelja, nabavila je dezificijense, rukavice i maskice za sve korisnike i provoditelje projekta, a sve projektne aktivnosti provodit će se u skladu sa preporukama Stožera civilne zaštite uz konzultaciju sa projektnim partnerima Gradskog društva crvenog križa Varaždin, Novi Marof i Ivanec - poručili su iz udruge "Roda".