Udruga Narcisa Ludbreg obilježava dan Ruže Sabol

N.P./VV | 2.5.2017. u 11:21h | Objavljeno u Društvo

Udruga Narcisa - žene u borbi protiv raka dojke Ludbreg, obilježava 5. godišnjicu rada. S obzirom na to da je udruga članica Europa Donna Hrvatske, tom prigodom obilježit će i Dan Ruže Sabol, 6. svibnja, s početkom u 10 sati u Restauratorskom centru u Ludbregu.

Ruža Sabol bila je žena koja je dovela Dan Narcisa u Hrvatsku, koji je prvi puta obilježen 05. travnja 1997. godine. Na njezin poticaj utemeljena je EDH ( Europa Donna Hrvatske). Ruža Sabol preminula 2015. godine, ali zbog njezinog dugogodišnjeg rada i izuzetnog doprinosa u liječenju i pomoći pacijenticama, EDH je donijela odluku da se svake godine organizira Dan Ruže Sabol. Prošle godine događaj je prvi puta organizirala Rijeka a ove godine domaćin predstavnika svih udruga i klubova iz Hrvatske članice EDH bit će Ludbreg.

Organizirana su i prigodna predavanja na temu “Povijest i počeci Europa Donne u Europi i Hrvatskoj” zatim predavanje o životu i radu Ruže Sabol i predavanje “Znanjem protiv raka” s osvrtom na stanje u Koprivničko – Križevačkoj županiji.