Učenici i djelatnici Osnovne škole u Beletincu skupili donaciju za Zakladu Vita

V.V. | 2.1.2018. u 13:15h | Objavljeno u Društvo

Učenicima i djelatnicima Osnovne škole u Beletincu ovo blagdansko adventsko vrijeme bilo je dodatna motivacija za dobrim dijelima. Tijekom prosinca organizirana je humanitarna akcija u kojoj sudjeluju već nekoliko godina, a riječ je o pomoći i donaciji sredstava Zakladi Vita. Podsjetimo, Zaklada Vita je zaklada Varaždinske županije za pomoć djeci oboljeloj od malignih i drugih teških bolesti.

Učenici od 1. do 8. razreda s veseljem i radošću izrađivali su prigodne božićne predmete, ukrase i čestitke. U ovu humanitarnu akciju uključili su se i roditelji te su zajedno sa učenicima ispekli fine kolače i slastice, a učenici 5. razreda sa svojom razrednicom organizirali su veselu tombolu s različitim prigodnim i korisnim poklonima.

Vrijedna donacija vještih ruku i velikog srca učenika, roditelja i djelatnika OŠ Beletinec tako iznosi 1.832,00 kune. Za svaku pohvalu je da je sav novac prikupljen od prodaje kolača, ukrasa i sudjelovanja u tomboli doniran i uplaćen na račun Zaklade Vita.
Svi su učenici dokazali da zajedničkim radom i dobrom voljom mogu postići značajne stvari, a malim gestama pažnje učiniti puno za one koji su u nevolji i potrebi.

Upraviteljica Zaklade Vita Natalija Martinčević u ime Varaždinske županije i župana Radimira Čačića zahvalila je učenicima, roditeljima i djelatnicima na trudu.
- Svaka kuna koja se prikupi za Zakladu je iznimno vrijedna, te se iskreno zahvaljujem učenicima, roditeljima i djelatnicima OŠ Beletinec. Također, pozivam sve koji mogu da se uključe u rad Zaklade, a svakako ćemo redovito imati humanitarne akcije, kao što je bila i naša humanitarna sarma u Atriju Županijske palače, kako bismo pomogli djeci te njihovim roditeljima u troškovima koje imaju prilikom liječenja, naglasila je upraviteljica Zaklade Vita Natalija Martinčević.

Galerija slika