U subotu na Franjevačkom trgu 10. Europski dan jezika

Varaždinske vijesti | 26.9.2019. u 18:00h | Objavljeno u Društvo

Od 10 do 13 sati na Franjevačkom trgu u Varaždinu obilježava se jubilarni 10. puta zaredom Europski dan jezika.

U projekt obilježavanja uključene su osnovne škole s područja grada Varaždina, to su I., II., IV., V.,VI.,VII. osnovna škola te Osnovna škola Cestica,Višnjica, Radovan, Donja Voća, Petrijanec, „Vladimir Nazor“ Sv. Ilija, Ljubešćica, Maruševec, Kamenica ,Tužno, Klenovnik, Breznički Hum, Lepoglava, Trnovec, Srednja gospodarska škola Varaždin i OŠ Vidovec.

Budući da smo mi kao učitelji prepoznali važnost višejezičnog obrazovanja odlučili smo baciti svijetlo i na njemački jezik. Njemački jezik važan je za Varaždinsku županiju kako zbog geografskog položaja na kojem se ona nalazi tako i zbog gospodarstva. U podučavanju naglašen nam je komunikativni pristup usmjeren na govornu komunikaciju i aktivnu uporabu njemačkoga jezika koja je vrlo važna pogotovo u našem podneblju.

Organizator obilježavanja Europskog dana jezika je udruga „Europski kulturni krug- EKULT“ - Udruga za popularizaciju njemačkog jezika na području naše zemlje.

Program vezan uz obilježavanje ovog dana odvija se pod motom „Deutsch ist nah!“, a osmišljen je kroz prezentaciju suvenira koje su izradili učenici nabrojenih škola sa simbolima Republike Njemačke, nagradnog kviza i kratkog zabavnog programa.

eu_dan_jezika5.jpg

eu_dan_jezika1.jpg