U subotu, 1. rujna, Dan zimnice na varaždinskom placu

Varaždinske vijesti | 30.8.2018. u 20:14h | Objavljeno u Društvo

Sandra Gašparić, blogerica dobro poznata svima koji su bar jednom “guglali” u potrazi za receptima, u subotu 1. rujna gostovat će na varaždinskome placu.

Sandra je osnivačica portala ReciPeci – danas jednog od najpopularnijih internetskih gastronomskih stranica u Hrvatskoj - koja čitatelje privlači jednostavnim receptima koje može podjednako dobro slijediti kuhar početnik, kao i svatko s malo više iskustva. Osvaja domaćim jelima koje priprema na način naših starih, a voli im dodati i ono nešto svoje čime ih učini još ukusnijima.

Svi koji ju žele upoznati, podijeliti svoje iskustvo ili upitati za savjet, moći će to učiniti u subotu, 1. rujna, od 9 sati kada će na varaždinskome placu pripremati radionicu povodom Dana zimnice. Sandra će demonstrirati pripremu lovačke salate, kako bi Varaždincima donijela mirise i okuse svog rodnog Srijema i Slavonije. Osim toga, ova je salata vrlo jednostavna te se priprema iz namirnica koje su upravo dostupne na placu po najpovoljnijim cijenama.

Svi posjetitelji radionice dobit će detaljne upute za pripremu, a najbolji poznavatelji zimnice, kuhanja i varaždinskog placa, moći će osvojiti Sandrinu zimnicu na zabavnom nagradnom kvizu.

Ovom manifestacijom varaždinska Gradska tržnica otvara novu sezonu manifestacija na varaždinskome placu. Ubrzo nakon Dana zimnice, već 15. rujna slijedi Dan varaždinskog placa gdje će se ekipe tradicionalno natjecati u pripremi najbolje kotlovine, a za glazbenu kulisu pobrinut će se Kavaliri i Kraljevi ulice.