U petak stručni skup povodom Dana starijih osoba Foto: Ilustracija/VV arhiva

U petak stručni skup povodom Dana starijih osoba

Varaždinske vijesti | 27.9.2018. u 09:02h | Objavljeno u Društvo

U petak, 28. rujna, u Hotelu Trakošćan održat će se Gerontološko-javnozdravstveni simpozij s međunarodnim sudjelovanjem.

Skup organiziraju Općina Bednja, ZZJZ Varaždinske županije i ZZJZ Krapinsko-zagorske županije, i uz koordinaciju Referentnog Centra MZRH za zaštitu zdravlja starijih osoba NZJZ "dr. Andrija Štampar" i Hrvatskog društva za gerontologiju i gerijatriju HLZ-a.

Stručni skup namijenjen je stručnjacima različitog stručnog profila u zdravstvenoj i socijalnoj skrbi za starije osobe, poglavito za područje Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije, a održava se povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba 1. listopada.

Registracija sudionika je od 8 do 10 sati, dok se uvodni govori očekuju u 10 sati, nakon čega slijede zanimljiva predavanja na temu zaštite zdravlja starijih osoba, razvoju gerontologije u Sloveniji, a bit će predstavljen i EU projekt gerontodomaćica u kojem sudjeluje Općina Bednja.

Zainteresirani svoj dolazak moraju potvrditi do srijede, 26. rujna, na e-mailove Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.