U Lepoglavi će građanima biti podijeljeno 400 sadnica kestena i bagrema Foto: Grad Lepoglava

U Lepoglavi će građanima biti podijeljeno 400 sadnica kestena i bagrema

I.D./Varaždinske vijesti | 25.4.2017. u 21:08h | Objavljeno u Društvo

Zahvaljujući suradnji Udruge pčelara "Čmelico" iz Bednje i Grada Lepoglave te Turističke zajednice grada Lepoglave i Turističko kulturno–informativnog centra, u četvrtak 27. travnja, na prostoru Geološkog parka prirode Gaveznice u Lepoglavi, održat će se akcija podjele sadnica kestena, lipe i bagrema.

Riječ je o aktivnosti koju podupire Grad Lepoglava, a kojom pčelari žele povećati broj nasada kestena i tako područja za ispašu pčela. Besplatno će biti podijeljeno više od 400 komada sadnica kestena, lipe i bagrema i to ustanovama, školama, vrtićima te zainteresiranim građanima. Sadnice će se dijeliti od 10 do 12 sati.

Akciji podjela sadnica kestena, kojom se na području grada Lepoglave nastavlja obilježavanje Dana planeta Zemlje, pridružili su se i gradska Turistička zajednica i TKIC koji će u navedenom vremenu organizirati razgled Gaveznice te zainteresiranima pružiti više informacija o ovom iznimnom spomeniku prirode - jedinom očuvanom fosilnom vulkanu u kontinentalnoj Hrvatskoj te nalazištu poludragog kamena ahata.

TKIC d.o.o. kao nositelj koncesijskog odobrenja za prihvat i vođenje posjetitelja na Gaveznici, u suradnji s Udrugom Lepoglavski ahat, ovom će prigodom za posjetitelje, za koje je na taj dan ulaz besplatan, organizirati radionice ispiranja zlata, vođenje Gaveznicom te upoznavanje s bogatstvom minerala ovog područja. Bit će to prigoda da se obilježi i dan kada je prije osam godina, upravo povodom Dana planete Zemlje, Gaveznica otvorila  svoja vrata za posjetitelje, nakon što je kompletno uređena.

Označeno u