Turniri u kartaškoj igri Yu-Gi-Oh! svake subote u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 24.3.2019. u 12:35h | Objavljeno u Društvo

U Varaždinu se svaku subotu u 14 sati održava turnir u kartaškoj igri Yu-Gi-Oh!, i to na adresi Ulica Juraja Križanića 17, a organizatori pozivaja sve koji su zainteresirani naučiti igru ili već znaju kartati da im se pridruže.

Riječ je o kartaškoj igri koja je danas na vrhu svoje popularnosti u svijetu, s više od 25 milijardi prodanih karata i 680.000 igrača zabilježenih na službenim turnirima u 2017. godini.

- Kartaška igra Yu-Gi-Oh! originalno dolazi iz japanske mange (stripa) autora Kazukia Takahashia 1996. godine. Originalno radnja nije bila vezana uz karte već uz razne igre, dok se kartaška igra pojavila u jednom poglavlju te se toliko svidjela čitateljima da je autor prebacio fokus na karte koje je tvrtka Konami 1999. godine pretvorila u pravu kartašku igru. Mnogi se mogu sjetiti crtića koji su gledali kao djeca gdje se Yugi Muto uz pomoć duha starog egipatskog faraona bori sa svojim špilom karata i najdražom kartom imenom Mračni Čarobnjak protiv svojeg rivala Seto Kaibe i njegovog Plavookog Bijelog Zmaja. Naravno kroz godine su dolazili i drugi protagonisti poput Jadena Yukia s herojskim špilom, Yusei Fudoa koji je kartao na motorima, Yuma Tsukumo koji želi postati najbolji, zadnji heroj na našoj televiziji je Yuya Sasiaki koji želi nasmijati ljude, dok je trenutno u Japanu aktualan haker Yusaku Fujiki koji karta u virtualnom svijetu - pojašnjavaju organizatori.

Više informacija možete pronaći na Facebook stranici "Yu-Gi-Oh Turniri Varaždin".

Označeno u