Tulum s(l)ova u Gospodarskoj školi učenici zasladili jesenskim delicijama Foto: Gospodarska škola Varaždin

Tulum s(l)ova u Gospodarskoj školi učenici zasladili jesenskim delicijama

Varaždinske vijesti | 9.11.2020. u 09:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Uz pridržavanje epidemioloških mjera, učenici drugog razreda Gospodarske škole Varaždin - smjer kuhari, čitali su i družili se u petak, 30. listopada u školskoj knjižnici.

Večer je bila posvećena njihovu omiljenom književniku Pavlu Pavličiću, ali ovaj put nisu se bavili kriminalističkim romanima, nego su u ugodnoj i opuštenoj atmosferi, uz svjećice, čitali prozne zapise o hrani iz njegove knjige "Kruh i mast".

- Čitali smo tako tekstove o bundevama, dunji, orasima, palačinkama, kupusu, a doznali smo i što su šufnudle - ističu iz Gospodarske škole.

Za atmosferu u knjižnici pobrinule su se knjižničarka Barbara Dukarić, prof. Marina Ivanović i prof. Nena Bosilj.

Učenici su čitateljskim susretom bili zadovoljni, bilo im je lijepo i zanimljivo jer uz to što su čitali, imali su prilike i riješiti kviz o kulinarstvu, čuti se preko skypa s Graditeljskom, prirodoslovnom i rudarskom školom Varaždin, a za kraj su se zasladili delicijama jeseni koje su sami pripremili u praktikumu škole.

- Mislim da se svi možemo složiti kako nas čitanje izlaže različitim novim perspektivama te nam omogućuje traganje za novim, još neistraženim prostorima riječi i pomaže nam izraziti svoja stajališta u ravnopravnom razgovoru unutar skupine – istaknula je knjižničarka Barbara Dukarić.

Tulum_slova_gospodarska_skola_varazdin_2020_1.jpg

Tulum_slova_gospodarska_skola_varazdin_2020_2.jpg

Tulum_slova_gospodarska_skola_varazdin_2020_3.jpg

Tulum_slova_gospodarska_skola_varazdin_2020_4.jpg