Treningom nordijskog hodanja obilježen Međunarodni dan rijeke Drave Foto: UNHIP Drava

Treningom nordijskog hodanja obilježen Međunarodni dan rijeke Drave

Varaždinske vijesti | 25.9.2018. u 19:56h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava je u nedjelju, 23. rujna, obilježila Međunarodni dan rijeke Drave na svoj način, nordijskim hodanjem oko Varaždinskog jezera u dužini od 21 kilometra.

Okupljanjem kod sportske dvorane Arena sudionici su se podijelili u dvije skupine. Kondicijski spremnije hodačice su krenule desnom obalom jezera prema brani, a njima u susret su krenuli rekreativci preko mosta s lijeve strane jezera. Na mjestu susreta organizirana je okrepa te prijevoz do Varaždina za one koji su to željeli. Neke hodačice su nakon prijeđenih 13 ili 8 km hodanjem do Varaždina zatvorile krug oko jezera. Važno je spomenuti da većina hodačica sudjeluje na redovnim treninzima koje organizira Udruga Drava.

Hodanje oko jezera je početak nove organizacije treninga, koji će se odvijati na tri različite lokacije u Varaždinu kako bi se omogućilo sudjelovanje svim članovima Udruge Drava i onima koji to žele postati.

Za rekreativce treninzi se organiziraju na Banfici te u Graberju. Početak treninga nordijskog hodanja i pješačenja na Banfici je ponedjeljkom i srijedom u 17 sati na parkiralištu trgovine Spar. Kreće se pješačkom stazom Međimurske ulice do raskrižja s Bombellesovom prema pješačkom mostu, uz Dravu i natrag na Banficu. Također za rekreativce početak treninga nordijskog hodanja i pješačenja je utorkom, četvrtkom i subotom okupljanjem u 17 sati u Parku mladih ili Parku Ivana Pavla II. Ovisno o željama i potrebama hodača, kreće se kroz parkove, Stari grad, a za one koji su spremni za veće napore hoda se Kumičićevom ulicom prema Dravi.

- Drava je naša trajna inspiracija za boravaka u prirodi koja nas potiče na kretanje - ističu iz Udruge.

Kondicijski treninzi se održavaju ponedjeljkom, srijedom i petkom s početkom u 19 sati. Okupljanje je kod Kauflanda, a kreće se pješačkom stazom uz Koprivničku ulicu prema Areni, uz Dravu i natrag. Duljina staze je 7 kilometara.

Intenzitet hodanja i duljine staza prilagođava se potrebama sudionika treninga, koje vode certificirane voditeljice nordijskog hodanja. Za sudjelovanje na treninzima nordijskog hodanja nužna je prethodna edukacija koju također provode voditeljice iz Udruge Drava.

Povremeno se treninzi provode na atraktivnim lokacijama Varaždinske županije i pješačkim stazama turističkih destinacija.

Iz Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava pozivaju zainteresirane članove i one koji to žele postati da im se pridruže i tako doprinesu poboljšanju osobnog zdravstvenog stanja uz kretanje i druženje. Informacije na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

nordijsko_hodanje_drava_1.jpeg

nordijsko_hodanje_drava_2.jpeg

nordijsko_hodanje_drava_3.jpeg

nordijsko_hodanje_drava_4.jpeg