Toplički učenici vježbajući u prirodi obilježili Europski školski sportski dan Foto: Igor Derdić, Biserka Bešenić, Ružica Erić

Toplički učenici vježbajući u prirodi obilježili Europski školski sportski dan

J.Š./Varaždinske vijesti | 1.10.2018. u 19:50h | Objavljeno u Društvo

Vježbajući u prirodi toplička Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića obilježila je Europski školski sportski dan koji se u Hrvatskoj provodi već četvrti puta. Cilj je obilježavanja ovog dana promicanje sporta i podizanje svijesti djece o važnosti bavljenja tjelesnim aktivnostima u funkciji očuvanja i poboljšanja zdravlja.

Niži su razredi odlučili obilježiti ovaj dan štafetnim i ostalim igrama te odmjeriti snage u međurazrednim natjecanjima. Profesor tjelesne i zdravstvene kulture Mario Sremec za sve je učenike viših razreda uz pomoć razrednika i ostalih učitelja organizirao vježbanje, trčanje i šetnju uređenim stazama i šetnicama gradskog parka. Osim što smo vježbajući pridonijeli očuvanju zdravlja, uživali smo u slikama jeseni u parku te tako osnažili i obogatili duh za nove izazove.

Profesor Mario je i ovaj put pozvao učenike da se i u slobodno vrijeme koriste tim stazama kako bi učenicima tjelesna aktivnost postala trajna potreba i dio njihove svakodnevice.