U OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića sve u znaku pčela

VV | 6.12.2017. u 15:00h | Objavljeno u Društvo

Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića, Varaždinske Toplice, sudjeluje zajedno sa školama iz Njemačke, Austrije i Slovenije u ERASMUS eTwinning projektu Pčele. Projekt će trajati do 31. kolovoza 2020.godine, a voditeljica projekta u topličkoj školi je učiteljica njemačkog jezika Mara Malenica.

Podsjetimo, topličkoj je školi za provedbu projekta odobreno 26 tisuća eura, a škola je od 20. do 24. studenog bila domaćin transnacionalnog projektnog susreta učitelja iz projekta BEErasmus.

Tijekom višednevnog boravka učitelja iz Austrije, Slovenije i Njemačke u Varaždinskim Toplicama, sudionici projekta su održali brojne radionice, odradili sastanke na kojima su isplanirali tijek provedbe projekta, izabrali slogan projekta te su upoznali brojne kulturne znamenitosti Varaždinskih Toplica, Varaždina i Zagreba.

Prvog dana su učenici topličke škole, koji uče njemački, predstavili Hrvatsku na njemačkom jeziku slikokazom“ Hrvatska, moja domovina“, a gosti su predstavili posebnosti svojih škola. Istog su dana ujutro posjetili topličku gradonačelnicu i predstavili joj projekt, a poslijepodne su posjetili Muzej kukaca u Varaždinu u kojem su posebnu pozornost pridali pčelama.

Radionice za učenike su održane u srijedu i četvrtak u 2., 3., i 4. razredu. U 2. razredu su izrađivali označivače za čitanje s pčelama, a u 3. razredu su sastavljali i upoznavali dijelove pčele. Učenici 4.razreda su bojali pčele na eko- vrećicama i razgovarali o važnosti pčela.

Sljedeći susret učitelja održat će se u Berlinu u ožujku, a susreti s učenicima u svibnju u Ljutomeru. Toplička škola će biti domaćin posljednjeg susreta 2020. godine kojim će projekt i završiti, a gdje će učenici kroz radionice, kvizove, slikokaze i predstavalje radnih materijala pokazati što su sve naučili o pčelama tijekom tri godine.