Tijekom vikenda, uz vodstvo i osiguranu opremu, na Dravi probajte igrati disc golf

V.V. | 19.9.2017. u 21:00h | Objavljeno u Društvo

Dravska park šuma ili popularnija “Jelačićka” u kojoj je početkom godine uređena trim-staza, bogatija je za još jedan sportski sadržaj.

Naime, uz trim-stazu u šumi Jelačićki varaždinska tvrtka Lagoda je u suradnji s Gradom Varaždinom uredila disc golf teren s devet koševa.

Kako bi zainteresirane upoznali s ovim zanimljivim sportom, članovi Disc golf kluba Varaždin će od 22. do 24. rujna organizirati pravi disc golf vikend.

Osigurana oprema i vodstvo

Konkretno, to znači da će svi koji žele, u četiri termina tijekom nadolazećeg vikenda uz vodstvo iskusnih igrača te osiguranu opremu moći naučiti osnove disc golfa i okušati se u igri.

Opremu će osigurati varaždinska tvrtka Lagoda, a korištenje će biti besplatno.

Termini u kojima vas članovi Disc golf kluba Varaždin očekuju na Dravi (kod dječjeg igrališta s bočne strane dvorane i početka trim-staze) su petak 22. rujna od 17:30 sati, subota 23. rujna od 10:00 i 16:00 sati, te nedjelja 24. rujna od 16:00 sati.

Sport je pogodan za sve dobne skupine i cijele obitelji, pa ga tako mogu igrati i djeca starosti već od sedam, osam godina, ali i stariji od 70 ako su u dobroj fizičkoj formi i vole aktivnosti na otvorenom.

Iz varaždinskog kluba zato pozivaju sve ljubitelje sporta i prirode da im se pridruže na javnim, otvorenim treninzima, ovog vikenda na Dravi.

Udobna odjeća i obuća

- Udobno se obucite te obujte adekvatnu obuću (idealna je lagana, nepropusna obuća za planinarenje), ponesite vodu, dobru volju i vidimo se uz Arenu na Dravi - poručuju iz Disc golf kluba Varaždin.

Ako vam ovi termini ne odgovaraju, disc golf možete zaigrati i sami, a zainteresirani za posudbu (uz sigurnosni polog) ili kupnju diskova i sve dodatne informacije mogu se javiti na Facebook stranicu Varaždin Disc Golf Course.

Spomenimo i kako su svakom rekreativnom igraču za igru dovoljna tek dva diska koji se u Hrvatskoj mogu kupiti po cijeni od 65 do 120 kn po komadu, što disc golf čini povoljnim sportom dostupnim svakoj osobi.

Galerija slika