Tata Slaven čiji sin boluje od autizma: Treba vjerovati i voljeti

V.V. | 16.12.2016. u 20:40h | Objavljeno u Društvo

U ispunjenom Muzeju anđela u srijedu je predstavljena autobiografska knjiga Slavena Vujića, poznatijeg kao Tata Slaven, naslova 'Vidim te'.

Njegov petogodišnji sin Vito ima dijagnozu iz spektra autizma, a kao i mnogi roditelji koji se nađu u neplaniranoj situaciji, s izazovima autizma nosio se kako je mogao – isprva je bilo teško, no s vremenom je došlo do prihvaćanja stanja takvog kakvo jeste.

Kroz razgovor s autorom, posjetitelji su dobili male naputke o važnosti sudjelovanja i uključivanju u život osoba s poteškoćama u razvoju, ali i odgovore na razna pitanja o prioritetima, zadovoljavanju ambicija i slično.

Publika je saznala i kako roditeljima djece s poteškoćama u razvoju treba pružiti priliku da objasne okolini s čime se nose, ali i kako im treba pomoći i olakšati život – običnim odlaskom u trgovinu po namirnice i sličnim uključivanjem. Uz poruku kako treba vjerovati i voljeti, Tata Slaven pozdravio je i ostavio varaždinsku publiku s osmijehom na licu.

Knjigu 'Vidim te', možete kupiti putem interneta, na stranici vidim-te.com, a promocija knjige nakon Varaždina, nastavlja se u Zagrebu i Splitu.

Označeno u