Slikom i pričom kroz Hrvatsko zagorje u 7.MO-u u srijedu

NL/VV | 13.11.2016. u 16:02h | Objavljeno u Društvo

Vijeće 7. mjesnog odbora Varaždin s podružnicom Udruge umirovljenika organizira Književno-filmsku večer pod nazivom „Slikom i pričom kroz Hrvatsko zagorje" Uz poeziju varaždinskih pjesnika biti će promovirana monografija „Slikom i riječi kroz Hrvatsko zagorje“ i „ Rječnik varaždinskoga kajkavskog govora“ Tomislava Lipljina.

Prikazat će se i dokumentarni film „“ ,koji je 1998. bio nominiran za nagradu na međunarodnom festivalu turističkog filma u Splitu . Film na vrlo osebujan način vodi gledatelja pričom i slikom kroz povijest sjeverozapadnog dijela Hrvatskoga zagorja ističući ljudske i prirodne vrijednosti.Uz Trakošćan kao njegov najljepši dragulj obuhvaćeni su i lokaliteti nalazišta pračovijeka kod Krapine, Starog etno sela Kumrovec, Zelenjaka i Cesargrada. Svojim glasom kroz film nas vodi Tomislav Lipljin a uvodnu zdravicu Zagorju izvodi Milan Remar. Producent i autor filma je Juraj Rožić.

Književno-filmska večer održat će se u prostoru Društvenog doma 7. mjesnog odbora Varaždin u ulici Mirka Kolarića 23 , u srijedu 16. studenoga u 18 sati.