Rotary club Varaždin Jug donirao šest krevetića varaždinskoj ginekologiji

| 23.12.2016. u 14:21h | Objavljeno u Društvo

Rotary club Varaždin Jug danas je na Odjelu ginekologije i opstetricije Varaždinske bolnice donirao šest kreveta za novorođene u vrijednosti oko 30 tisuća kuna. Prema tome, sada je taj odjel u potpunosti opremljen krevetićima za nove bebe.

-Ovom donacijom smo pokrili sve potrebe bolnice za novim krevetićima. Prije su postojali stariji krevetići koji više nisu bili primjereni novoj generaciji beba pa smo ovom humanitarnom akcijom zaokružili donaciju – rekao je predsjednik kluba Matija Tomašković.

Naime, Rotary club Varaždin Jug, koji broji dvadesetak članova, sredstava je prikupio preko tradicionalne manifestacije “Festival vina”. U akciji su sudjelovali rotarijanci i iz drugih klubova naročito Rotary klub Varaždin 1181 koji je donirao novce za šesti krevetić.

-Sad imamo osim pet krevetića i jedan rezervni, a na to se može gledati kao na jednu motivaciju građanima - zaključio je Tomašković dodajući da su ovaj tjedan imali i donaciju knjiga za opremu knjižnice varaždinske 7. OŠ u vrijednosti od 6 tisuća kuna.

Inače, humanitrnoj akciji su se pridružili i vinari varaždinskog kraja koji svake godine izlažu svoja vina na "Festivalu vina" od čega dio prihoda od prodaje ide u humanitarne svrhe.

Na donaciji se zahvalila pročelnica Odjela Ivana Risek ističući da je ova gesta velika i važna stvar posebice za male bebe i da će im novi krevetići učiniti ugodnije prve dane života. Što se tiče ove godine dosada je u OB Varaždin rođeno 1.521 beba, a do kraja godine očekuju da će se premašiti brojka od 1.536 beba koliko ih je ukupno rođeno u protekloj godini.