Razgledajte gradsku jezgru i knjižnicu uz Međunarodni dan turističkih vodiča Foto: VV arhiva / ilustracija

Razgledajte gradsku jezgru i knjižnicu uz Međunarodni dan turističkih vodiča

Varaždinske vijesti | 19.2.2018. u 08:20h | Objavljeno u Društvo

U subotu, 24. veljače, u Varaždinu će se, već tradicionalno, obilježiti Međunarodni dan turističkih vodiča. Varaždinski će turistički vodiči od 10 do 12 sati sve zainteresirane besplatno provesti povijesnom gradskom jezgrom te ih upoznati sa zanimljivostima iz povijesti i sadašnjosti Varaždina.

Uz vođenje povijesnom jezgrom, za Varaždince i njihove gosti bit će organiziran i razgled Knjižnice i čitaonice "Metel Ožegović" koja ove godine slavi 180 godina postojanja.

Na inicijativu Svjetskog udruženja Društva turističkih vodiča, sa sjedištem u Beču, od 1990. godine 21. veljače se obilježava kao Međunarodni dan turističkih vodiča. Povodom svojeg dana, Društvo turističkih vodiča i pratitelja grada Varaždina te suorganizatori Turistička zajednica grada Varaždina i Gradska knjižnica i čitaonica "Metel Ožegović", svim će Varaždincima i njihovim gostima pružiti priliku da još bolje upoznaju Varaždin.

Polazišna točka za razgled povijesne gradske jezgre bit će ispred Turističke zajednice grada Varaždina, Ulica Ivana Padovca 3. Zainteresirane za razgled Knjižnice i čitaonice "Metel Ožegović" stručni vodič čekat će ispred ulaza u samu knjižnicu. Polasci za oba razgleda planirani su u od 10 do 12 sati, svakih 30 minuta.

varazdin-turisticki-vodici.jpg