POU Varaždin Foto: VV arhiva

Pučko otvoreno učilište Varaždin u ponedjeljak obilježava 100 godina rada

I.D./Varaždinske vijesti | 5.11.2017. u 07:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Pučko otvoreno učilište u Varaždinu u ponedjeljak 6. studenoga, s početkom u 10:30 sati, u dvorani Kina Gaj u Varaždinu organizira izložbu i konferenciju povodom 100 godina od početka provođenja pučkih predavanja u Varaždinu i okolici.

Kroz izložbu koju je POU Varaždin pripremio u suradnji s Državnim arhivom u Varaždinu i Gradskim muzejom Varaždin, želi se prikazati razvoj i rad ove ustanove kroz proteklih 100 godina.

U fokusu konferencije, koju će moderirati Lana Velimirović Vukalović, ravnateljica POU Varaždin, bit će značaj cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih, a u panel diskusiji će, među ostalima, sudjelovati Madi Sharma - predstavnica poslodavaca Velike Britanije pri Europskom ekonomskom i socijalnom vijeću te vlasnica tzv. Madi Group koji se sastoji od pet multinacionalnih kompanija, Jan Ebben - sveučilišni profesor i konzultant u poslovnoj administraciji, Hrvoje Laurenta - predsjednik Mreže nezavisnih kinoprikazivača (Kino mreža) i direktor Zagreb Film Festivala, te Petra Mesarić Horvat, direktorica tvrtke ImpactTeam, koja će predstaviti primjer dobre prakse među poslodavcima koji kroz kontinuirane edukacije ulažu u sebe i svoje djelatnike.

Program u kinu Gaj počinje u 10:30 sati.