Prosvjed "Pravda za djevojčice" u subotu i u Varaždinu: pobuna protiv sustava koji nasilje ne kažnjava Foto: Izražena/Facebook

Prosvjed "Pravda za djevojčice" u subotu i u Varaždinu: pobuna protiv sustava koji nasilje ne kažnjava

VV | 18.10.2019. u 08:05h | Objavljeno u Društvo

Na varaždinskom Korzu u subotu u 18 sati održat će se prosvjed "Pravda za djevojčice" u znak podrške svim žrtvama seksualnog nasilja koje od sustava ne dobivaju adekvatnu zaštitu.

- Povod prosvjeda je puštanje na slobodu petorice osumnjičenika za opetovano silovanje, seksualno iskorištavanje, ucjenjivanje te fizičko i psihičko maltretiranje petnaestogodišnje djevojčice koje je trajalo punih godinu dana. Puštanjem osumnjičenika za ove teške zločine na slobodu, pravosuđe ugrožava sigurnost, život i dostojanstvo žrtve – poručuju iz varaždinske udruge umjetnica Izražena, koja je na sebe preuzela organizaciju prosvjeda u Varaždinu.

Od Ksenije Krčar, jedne od osnivačice udruge Izražena doznali smo kako ih je kontaktirala Bela Bračko-Milešević s molbom da organiziraju prosvjed u Varaždinu koji se održava i u drugim hrvatskim gradovima, od Zagreba, Rijeke, Osijeka, Pule do Labina.

- Otkad smo krenuli u organizaciju prosvjeda javljaju nam se brojne udruge i pojedinci, od Društva socijalnih radnika Međimurja, Udruge "Uz vas", Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, socijalni radnici, što samo potvrđuje koliko je javnost senzibilizirana po ovom pitanju. Stoga pozivamo sve da se glasno pobunite protiv sustava koji nasilje podržava, jer nekažnjavanje zločina je zločin – poručila je Krčar.