Proslava 100 godina planinarstva uz glazbu, izlete i predavanja

J.Š./Varaždinske vijesti | 7.6.2019. u 19:25h | Objavljeno u Društvo

U sklopu programa proslave 100 godina planinarstva u Varaždinu, Hrvatski planinarski savez i Planinarsko društvo Ravna gora Varaždin 8. i 9. lipnja organiziraju najveću planinarsku manifestaciju, Dane hrvatskih planinara.

Manifestacija će se, uz podršku Grada Varaždina i Planinarskog saveza Varaždinske županije, održati na Trakošćanu i Ravnoj Gori, a središnje mjesto događanja je prostor uz restoran ispod dvorca na Trakošćanu.

- Svi zainteresirani moći će se prijaviti za organizirane planinarske ture i izlete po Ravnoj gori i Trakošćanu ili za obilazak poučne staze oko Trakošćanskog jezera. Okupljanje i prijava sudionika na Trakošćanu predviđeno je za subotu, 8. lipnja od 8 do 9 sati, a svečano otvaranje Dana hrvatskih planinara održat će se u 18 sati. Za sudionike je osiguran i ručak, a atmosferu svečanog otvaranja upotpunit će nastup glazbenog sastava. Prijamno i informativno mjesto, a ujedno i prijava sudionika s podjelom bonova za ručak, bit će u šatoru organizatora na Trakošćanu - javljaju iz Grada Varaždina.

Proslava 100 godina planinarstva u Varaždinu i 100. godišnjice osnivanja PD Ravna gora Varaždin uključuje i tradicionalni 63. Planinarski tjedan koji će se održavati od 11. – 15. studenog. Na samom početku Planinarskog tjedna, 11. studenog, održat će se Svečana sjednica, a kroz cijeli tjedan bit će organizirane izložbe i predavanja u Palači Herzer.

Plakat_Dani_hrvatskih_planinara_2019.jpg