Županijska priznanja: Promotorici Varaždinskog zelja Mariji Cafuk nagrada za životno djelo Foto: Krešimir Đurić

Županijska priznanja: Promotorici Varaždinskog zelja Mariji Cafuk nagrada za životno djelo

IHR/Varaždinske vijesti | 7.9.2019. u 10:48h | Objavljeno u Društvo

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine koja je održana jučer u HNK Varaždin dodijeljena su i javna priznanja i nagrade za 2019. godinu.

Nagrada za životno djelo Varaždinske županije dodijeljena je Mariji Cafuk, jednoj od najznačajnijih poljoprivrednica Varaždinske županije, promotorici Varaždinskog zelja, koja se ističe radom u lokalnoj zajednici, posebno u području zaštite, promocije i certificiranja Varaždinskog zelja.

Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija, jednoj od najstarijih osnovnih škola u Varaždinskoj županiji koja ove godine slavi 180 godina postojanja, te izborniku Davis Cup reprezentacije Željku Krajanu pod čijim je vodstvom Hrvatska 2018. godine u Francuskoj osvojila Davis Cup, najprestižnije natjecanje u muškom tenisu.

Nagrada za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu dodijeljena je Drugoj gimnaziji Varaždin, Prvom hrvatskom dobrovoljnom vatrogasnom zboru u Varaždinu i Jasni Jakovljević, intendantici Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

Također, na svečanoj sjednici uručena su priznanja učenicima koji su sudjelovali na međunarodnim natjecanjima i olimpijadama. Priznanja je primilo 16 učenika koji su osvojili ukupno 22 nagrade i medalje na međunarodnim natjecanjima i olimpijadama. To su: Emanuel Tukač, Karlo Štorga, Janko Vrček, Franko Prikratki, Luka Kolarić, Martin Peček, Noel Perić, Juraj Kolarić, Jakob Trstenjak, Vid Vlahek, Borna Svržnjak, Teo Flajšman, Amanda Mlinarić, Iva Gerić, Martina Štefinec i Dorian Kalajdžija. Uime nagrađenih učenika zahvalu je uputio Janko Vrček, koji je osvojio brončanu medalju na Međunarodnoj fizičkoj olimpijadi održanoj u Tel Avivu u Izraelu. Nagrada za najbolju učenicu završnih razreda srednjih škola u protekloj školskoj godini dodijeljena je Dori Kermek, koja je završila Prvu gimnaziju Varaždin, a u njezino ime nagradu je primila majka.