Priključite se sutra tradicionalnoj akciji „Ulicama Varaždina“ odreda izviđača "Sirius"

J.Š./Varaždinske vijesti | 19.10.2018. u 18:26h | Objavljeno u Društvo

Odred izviđača "Sirius" iz Varaždina dvadeset i prvi puta organizira akciju „Ulicama Varaždina“ s ciljem upoznavanja znamenitosti grada Varaždina te snalaženjem u njemu.

- Sama akcija je natjecateljskog karaktera, a izviđači će se natjecati u vještini vezanja čvorova, pronalaska određenih mjesta u gradu, kvizu znanja, brzinskom prolasku dijela staze te još četiri zanimljive igre koje smo za njih pripremili - najavljuju iz Odreda "Sirius".

Svečano otvorenje akcije predviđeno je u sutra , 20. listopada u 10:30 sati kod V. Osnovne škole u Varaždinu, ulica Franje Kurelca 11/1, a sama aktivnost odvijat će se na užem području grada.

Sama akcija je dip projekta "Scout Search - snalaženje u prostoru-u gradu i prirodi" sufinanciranog od strane grada Varaždina. Na akciji će osim varaždinskih izviđača sudjelovati i izviđači iz Zagreba, Lepoglave, Koprivnice, Stupnika, Kutine, Križa, Krapine i Čakovca.

Predviđa se sudjelovanje oko 260 izviđača iz četrnaest izviđačkih udruga. Ove godine u sklopu same akcije održava se i službena aktivnost Saveza izviđača Hrvatske pod nazivom „Jesenske igre poletaraca regije Sjever“ te ćemo se uključiti u svjetsku skautsku aktivnost 61. JOTA (Jamboree On The Air) o kojoj više možete saznati ovdje.

Dodatne informacije možete dobiti na telefon 099/26 67 006 ili putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Rezultati natjecateljskog dijela akcije biti će dostupni u nedjelju 21. listopada.