Priključite se Prvoj humanitarnoj utrci grada anđela za Ivana Kišića oboljelog od cerebralne paralize

MGA/VV | 14.9.2019. u 10:04h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Atletski klub „Varaždin“, Grad Varaždin i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina organiziraju „Prvu humanitarnu utrku grada anđela”, za Ivana Kišića, oboljelog od cerebralne paralize.

Utrka  će se održati u subotu, 12. listopada. Anica Sitar, stručna suradnica u ZSUGV-u, istaknula je da je sav prihod od kotizacije namijenjen liječenju Ivana Kišića te dodala:

- Inicijatori „Prve humanitarne utrke grada anđela“ su Damir Habijan, predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća, i Josip Lacković, predsjednik Atletskog kluba „Varaždin“. Ovo je prva takva utrka, a postat će tradicionalna i svake ćemo godine prikupljena sredstva donirati nekome drugome tko je u potrebi. -

Kako je došlo do ideje o održavanju ovakve utrke, objasnio je Damir Habijan, podsjetivši na „Krug sv. Nikole”, humanitarnu utrku održanu prije tri godine.

- Još tada mi se ta ideja svidjela, ali nakon toga, na žalost, utrka nije ponovljena. Predsjednik AK „Varaždin“ i ja razgovarali smo o tome i zaključili da bi takvo nešto u Varaždinu definitivno trebalo pokrenuti. Tehničke smo stvari brzo dogovorili, a glavni nam je cilj bio da to bude utrka humanitarnog karaktera i da postane tradicionalnom - rekao je Habijan.

Ono što je specifično za ovu utrku jest da će uglavnom ići kroz malo širi prsten centra grada te po bedemima Starog grada.

O tehničkim je detaljima govorio Josip Lacković koji je istaknuo da će se prijave obavljati putem interneta, preko stranice https://www.stotinka.hr na kojoj će biti objavljen kompletan raspis utrke sa svim potrebnim podacima.

Kotizacija koja je ujedno donacija iznosi 50,00 kuna, a ako netko želi može uplatiti i više. Zagrebačka je banka u tu svrhu otvorila poseban žiro račun za Ivana, IBAN: HR6223600001502617718 i sve će uplate biti transparentne i dnevno će se ažurirati.

- Nadamo se da će Ivanu ta sredstva itekako dobro doći za što kvalitetnije liječenje - kazao je Lacković.

Start utrke bit će 12. listopada u 10,00 sati na Kapucinskom trgu, a dužina staze bit će oko 4,8 kilometara.

Ruta će nas od Kapucinskog trga voditi do Korza, prema zgradi policije u Ulici Augusta Cesarca pa dalje prema Željezničkom kolodvoru. Dolaskom do Studentskog centra skrenut ćemo lijevo u Ulicu kralja Petra Krešimira IV., iz koje ćemo skrenuti u Preradovićevu pa Kukuljevićevu ulicu i prema stadionu „Sloboda“. Nastavit ćemo prema Vatrogasnom domu, proći pored Gradske tržnice i doći do Stančićevog trga. Nakon dionice po bedemima Starog grada, trkači će nastaviti Uršulinskom ulicom prema Ulici Ankice Opolski, a cilj će, kao i start, biti na Kapucinskom trgu.

Valja napomenuti da u utrci bez problema mogu sudjelovati i osobe s invaliditetom koje neće prolaziti dionicom oko Starog grada.

Označeno u