Prijavite se za meetup za developere u Varaždinu u četvrtak Foto: Devzmeetup

Prijavite se za meetup za developere u Varaždinu u četvrtak

Varaždinske vijesti | 7.2.2018. u 10:02h | Objavljeno u Društvo

U četvrtak 8. veljače u 17:30 u multimedijskoj dvorani Palače Herzer (Franjevački trg 10, Varaždin) održat će se 14. Devzmeetup, susret varaždinskih developera i dizajnera.

Devzmeetup je lokalni meetup za developere, dizajnere i sve druge koji žele naučiti nešto novo. Meetup se održava u Varaždinu prosječno jednom u dva mjeseca. Kroz polusatna predavanja predstavljaju se uspješne priče poduzetnika i nove tehnologije, govori se o dizajnu, "freelancanju" i brojnim drugim temama koje su vezane za IT, dizajn, startup kulturu i poduzetništvo.

Organizacijski tim Devzmeetupa čine varaždinske tvrtke Pixel industry, Influendo, Enfinita i IT Media, uz logističku i financijsku potporu Tehnološkog parka Varaždin. Meetup.com grupa trenutno broji 310 članova, a na svakom okupljanju u prosjeku sudjeluje 50-ak članova.

Cilj meetupa je dijeljenje znanja, poticanje suradnje između sudionika te općenito druženje stručnjaka iz iste branše. Na dosadašnjim meetupima predstavljene su mnoge uspješne priče i prakse iz lokalnog okruženja poput tvrtki Arbona, Cratis, Pixel Industry, Influendo i drugih, ali i zagrebačkih tvrtki GIS Cloud i Bellabeat.

Četrnaesti meetup donosi tri nove teme. O primjenama strojnog učenja u višekratno nagrađivanim mobilnim aplikacijama pričat će Jurica Cerovec. Jurica je suosnivač Microblinka i Photomatha i radi kao CTO u Microblinku. Microblink je zagrebačka tehnološka firma najpoznatija po Photomathu - mobilnoj aplikaciji za učenje matematike koja je downloadana preko 70 milijuna puta.

Na pitanje "Zašto je sada pravo vrijeme za otvaranje web trgovine?" u svom će predavanju pokušati odgovoriti Marcel Majsan. Marcel je predsjednik i suosnivač udruge eCommerce Hrvatska koja okuplja više od 300 web trgovaca u Hrvatskoj.

O primjenama kamere bazirane na Heimann termofilnom senzoru za dodatnu sigurnost doma ili poslovnog prostora pričat će Velimir Baksa, direktor varaždinskog tehnološkog startup-a Techtris solutions čiji su osnovni interes robotika, IoT smart city rješenja te IoT medicinski uređaji.

Program 14. Devzmeetupa:
17:30 Jurica Cerovec: "Machine Learning in Award Winning Mobile Apps"
18:00 Marcel Majsan: "Zašto je sada pravo vrijeme za otvaranje web trgovine?"
18:30 Velimir Baksa: "FLIR IoT kamera"
19:00 After party @Medina Škrinja (free pizza, pivo – PYO)

Prijave za sudjelovanje: https://www.meetup.com/Devz-Meetup-Varazdin/