Preminula Mira Furlan: Pustite me da zatvorim oči i osjetim ljepotu oko mene

VV | 22.1.2021. u 10:39h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U srijedu, 20. siječnja, preminula je proslavljena hrvatska glumica Mira Furlan u 66. godini života (7. rujan 1955). Uzrok smrti, iako službeno nije potvrđen, je vjerojatno virus Zapadnog Nila koji joj je prenio zaraženi komarac, a protiv kojeg se posljednjih nekoliko mjeseci borila provevši u bolnici u teškom stanju. 

Informacija je objavljena na njenom službenom Twitter profilu, gdje je objavljen i njen citat na engleskom:

“Gledam zvijezde. Noć je vedra i Mliječna staza čini se tako blizu. Tamo ću uskoro. ‘Svi smo mi dio zvijezda’, naglo se sjetim Delenninog citata iz Joevog scenarija. Dobra perspektiva. Nije me strah. U međuvremenu, pustite me da zatvorim oči i osjetim ljepotu oko mene. I da udahnem ispod tamnog neba punog zvijezda. Udahni. Izdahni. To je sve.”

Domaćoj publici se predstavila u filmovima poput Kiklopa (1982. A. Vrdoljak), U raljama života (R. Grlić, 1984), Otac na službenom putu (E. Kusturica, 1985), Za sreću je potrebno troje (R. Grlić, 1985), te u televizijskim dramama i serijama (Putovanje u Vučjak, 1986., Tuđinac, 1990. E. Galića).

Na međunarodnoj sceni se proslavila ulogama u znanstveno fantastičnoj seriji Babylon 5 te TV drami Izgubljeni. Počivala u miru.

Označeno u