Predavanje o pretilosti u srijedu i u Ludbregu Foto: Grad Ludbreg

Predavanje o pretilosti u srijedu i u Ludbregu

I.D./Varaždinske vijesti | 15.2.2017. u 08:18h | Objavljeno u Društvo

Pretilost je bolest suvremenog doba i predstavlja jedan od vodećih javnozdravstvenih problema u Republici Hrvatskoj, a također i u Varaždinskoj županiji. Preventivnim djelovanjem i kvalitetnim edukacijama može se stati na kraj poražavajućim statistikama, koje pokazuju da je Republika Hrvatska zauzela visoko 8. mjesto po broju pretilih osoba u svijetu.

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije će stoga, nakon Ivanca, i u Ludbregu organizirati javnu tribinu na kojoj će tim stručnjaka upoznati širu populaciju s problematikom pretilosti, a nakon toga provesti antropometrijska ispitivanja zainteresiranih.

Predavanja će održati prof. mentor Davor Hostić, dipl. inž., nutricionist, čija je tema "Pretilost – globalni problem 21. stoljeća". Dr. med. Tanja Obelić-Babok, spec. školske medicine održat će predavanje "Pretilost - trebamo li se zabrinuti?", a prof. savjetnik Anita Car, dipl. inž., nutricionist, reći će više o temi "Makrobiotika kao alternativni način prehrane u prevenciji pretilosti".

Predavanja u Ludbregu će se održati u srijedu 15. veljače u Međugeneracijskom centru Ludbreg (Trg Sv. Trojstva 16), s početkom u 17 sati.

Označeno u