Predavanje o pretilosti i antropometrijska ispitivanja u petak u Ivancu Foto: Grad Ivanec / ilustracija

Predavanje o pretilosti i antropometrijska ispitivanja u petak u Ivancu

Varaždinske vijesti | 9.2.2017. u 11:07h | Objavljeno u Društvo

Predstavnici Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije u petak će, 10. veljače, u Ivancu održati predavanje na temu pretilosti kao bolesti suvremenog doba.

Poznato je, naime, da je pretilost, odnosno, posljedice prekomjerne težine na zdravlje ljudi, jedan od vodećih javnozdravstvenih problema u Republici Hrvatskoj, a također i u Varaždinskoj županiji. Preventivnim djelovanjem i kvalitetnim edukacijama može se stati na kraj poražavajućim statistikama, to više što naša zemlja zauzima visoko 8. mjesto po broju pretilih osoba u svijetu.

Stoga Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije organizira javnu tribinu na kojoj će tim stručnjaka upoznati građane s navedenom problematikom te nakon toga provesti antropometrijska ispitivanja zainteresiranih osoba.

Predavanja će održati: prof. mentor Davor Hostić, dipl. ing., nutricionist (Pretilost – globalni problem 21. stoljeća), dr. med. Tanja Obelić-Babok, spec. školske medicine (Pretilost - trebamo li se zabrinuti?) te prof. savjetnik Anita Car, dipl. ing., nutricionist (Makrobiotika kao alternativni način prehrane u prevenciji pretilosti).

Tribina, koju Zavod organizira u suradnji s Gradom Ivancem, održat će se u amfiteatru Srednje škole Ivanec, s početkom u 17 sati. Na predavanje su pozvani svi zainteresirani građani iz Ivanca i šire okolice.