"Plesom anđela" i subotnjom Revijom Varaždinske mažoretkinje obilježavaju svoju 25. obljetnicu

MGA/Varaždinske vijesti | 27.8.2019. u 12:45h | Objavljeno u Društvo

Tijekom Špancirfesta Varaždinske mažoretkinje izvode poseban performans u Muzeju anđela. Riječ je o specifičnoj koreografiji plesa sa sjenama koju možete pogledati još večeras i u nedjelju. Izvedba počinje oko 20 sati tj. kada počne padati mrak i traje oko 45 minuta.

Ovu posebnu plesnu koreografiju mažoretkinje su osmislile povodom obilježavanja velikog jubileja, 25. godišnjice osnutka i kontinuiranog djelovanja.

Prisjetivši se svoga osnivača i dugogodišnjeg predsjednika Anđelka Zorkovića mažoretkinje su se vratile četvrt stoljeća unatrag, kada su od 1994. godine naovamo nanizale stotine nastupa među kojima i dočekale hrvatske osloboditelje varaždinske Pume, prvoga hrvatskog predsjednika dr Tuđmana za njegova dolaska u Varaždin, varaždinske prvoligaše na čelu s nezaboravnim Đelacom, te lani i svjetske
nogometne viceprvake i izbornika Dalića.

Povodom svoje obljetnice mažoretkinje sutra gostuju na HRT-u, u programu emisije "Dobro jutro Hrvatska", u kojem će također predstaviti osebujni i specifični "Ples anđela".

- Riječ je o plesnom nastupu naših Anđelica koji ćemo izvesti uz poseban vizualni doživljaj siluetama na platnu velikog formata u Rajskom vrtu varaždinskog Muzeja anđela tijekom Špancirfesta – najavila je voditeljica Varaždinskih mažoretkinja Anita Mikac Grabarić.

Središnji događaj povodom 25. godišnjice održat će se u subotu, 31. kolovoza. U poslijepodnevnim satima na Korzu se održava 16. Revija mažoret timova na kojoj će se predstaviti i brojni prijatelji varaždinskih mažoretkinja uključujući ponajbolje hrvatske mažoret i twirling klubove predvođene svjetskim prvakom Tihomirom Bendeljom.

Posebno atraktivan bit će dolazak i nastup mažoretkinja iz Malog Lošinja, koje već svojom pojavom i izgledom izazivaju svekoliku pozornost.

Nakon mimohoda u 16.30 sati uz pratnju orkestra, gradskom jezgrom će u 17 sati ispred gradske vijećnice na Korzu početi revijalni nastupi.

Svečanom večerom za sve sudionike u restoranu Studentskog centra, slavljeničkom tortom i prigodnim poklonima u subotu navačer Varaždinske će mažoretkinje proslaviti svoj 25. rođendan.