U utorak promocija pjesme „PTSP“ (Ne dam se) autora Dražena Popijača Pupija

Varaždinske vijesti | 12.5.2019. u 18:21h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ organizira promociju video spota „PTSP“ (Ne dam se) autora Dražena Popijača Pupija u utorak, 14. svibnja u 10 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, u prostoru Kluba Europa media.

Tom prilikom video spot će biti predstavljen Ministarstvu hrvatskih branitelja, Ministarstvu zdravstva te liječnicima koji su neposredno uključeni u liječenje PTSP-a kako bi ga mogli koristiti u terapijske svrhe u grupnim terapijama u svim psihijatrijskim odjelima bolnica u cijeloj Republici Hrvatskoj. Samim video spotom želi se doprinjeti smanjenju suicida stradalnika koji su pretrpjeli ratne traume.

Pjesma je snimljena prije desetak godina u izvedbi samog autora teksta, Dražena Popijača Pupija, koji je član Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i već dvadesetak godina djeluje kao glazbeno scenski umjetnik. U svom umjetničkom radu orijentirao se na braniteljsku populaciju i autor je mnogih pjesama koje su olakšavale tešku svakodnevnicu branitelja, posebno onih koji boluju od PTSP-a. Glazbu za pjesmu napisao je Nenad Kumrić Charlie koji ju je i aranžirao. Autor i režiser video spota je Ljubomir Kerekeš, direktor fotografije je Tin Majnarić, a u spotu uz hrvatske branitelje glumi i hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Draško Zidar. 

 

Označeno u