Pivski advent: Atrij Županijske palače bit će pravo mjesto za ljubitelje piva i domaćih delicija Foto: ilustracija

Pivski advent: Atrij Županijske palače bit će pravo mjesto za ljubitelje piva i domaćih delicija

Varaždinske vijesti | 3.12.2019. u 15:39h | Objavljeno u Društvo

Ove subote, 7. prosinca, atrij Županijske palače bit će središnje mjesto okupljanja svih pivoljubaca, ali i svih ljudi koji vole dobro druženje i zabavu.

Naime, Varaždinska županija i Turistička zajednica Varaždinske županije u suradnji s Udrugom pivara Sjever te pubom Medina škrinja organiziraju "Pivski advent". Program su predstavili predsjedavajuća županijske Turističke zajednice Natalija Martinčević, predstavnici Udruge pivara Sjever, predsjednik Vjeran Blažeka i član Nenad Kocijan, te suvlasnik Medine škrinje Domagoj Marić, uz prisustvo direktora županijske Turističke zajednice Mirana Bojanića Morandinija.

031219_pivski_advent_1.jpg

- Iako se u Adventsko doba najviše pije kuhano vino, posljednjih godina su sve više popularne craft pive, a to su pive koje su proizvedene na kreativan način s puno različitih okusa. Zato smo se odlučili našim dragim građanima, ali i svim turistima koji će ove subote posjetiti Varaždin ponuditi malo drugačiju varijantu Adventa, a to je upravo Pivski Advent. Posebno me veseli što ćemo imati prilike isprobati pivo s okusom buče te koristim prigodu da pozovem sve na jedno lijepo i veselo druženje u naš Atrij . Imat ćemo i jutarnje te popodnevno druženje – rekla je Martinčević te pohvalila Udrugu pivara koja svojim aktivnostima promoviraju kućno pivarstvo kao hobi te promiču i šire znanje i vještine vezane za kulturu izrade piva.

Predsjednik Udruge pivara Sjever Vjeran Blažeka istaknuo je zadovoljstvo sudjelovanjem u ovoj manifestaciji te je naznačio kako će građanima biti ponuđeno desetak vrsta pive.

- Moći će se isprobati pivo s okusom buče, cimeta, s okusom đumbira, kuhano pivo, pšenično pivo, dimljena piva te će svi ljubitelji piva doći na svoje. Mi također pozivamo sve da se odazovu ovom lijepom druženju, moram naznačiti kako mi kao Udruga pivo nećemo prodavati pivo već svatko može u skladu s željom i mogućnostima Udruzi donirati koju kunu. U Udruzi inače imamo članove koji osvajaju nagrade i medalje na pojedinim pivskim festivalima i time se ponosimo – rekao je Blažeka dok je Nenad Kocijan pripremio četrdeset litara pive s okusom buče rekavši kako Županija intenzivno radi na popularizaciji buče i bučinog ulja pa je red da pivari skuhaju pivo s tim okusom.

- Nadam se da će se takva vrsta piva dopasti svima – rekao je Kocijan.

Suvlasnik puba Medina škrinja Domagoj Marić, koji redovito sudjeluje u svim turističkim manifestacijama, veseli se ovome događaju koji će zasigurno obogatiti adventsku ponudu.

- Svi koji dođu moći će isprobati Križevačko ĐumBeer pivo, Medvedgradsko božićno pivo, a obzirom da nam je tu blagdan Sv. Nikole, za sve one koji nisu dobri nudimo i Krampus pivo – rekao je Domagoj Marić.

Napomenimo kako Ivan Tomašković, vlasnik firme “Varaždinske delicije” priprema gastronomsku ponudu pa će se posjetiteljima ponuditi i kuhane kobasice, debrecinke, kobasica od jelena, ali i domaći buncek te prezvuršt, a za dobro raspoloženje pobrinuti će se i DJ.

"Pivski advent" bit će otvoren u subotu od 10 do 13 sati te od 17 do 22 sata.

031219_pivski_advent_4.jpg