"Ozana, čita" - Pjesnička večer povodom Dana pjesništva i Noći knjige

Varaždinske vijesti | 19.4.2018. u 20:50h | Objavljeno u Društvo

"Ozana, čita!" naziv je pjesničke večeri koju je povodom Dana pjesništva i Noći knjige organizirala Dramska družina Ozana iz Visokog.

Gošća večeri bila je književnica Sonja Tomić koja je mladim glumcima predstavila svoj književni rad prožet duhovnom tematikom. U razgovoru s polaznicima Ozane, književnica je iznijela brojne dogodovštine iz svog spisateljskog života. Ozanovci su tako saznali da je svoje prvo književno djelo Sonja Tomić napisala sa 15 godina, a prvo objavila tek sa 42 godine života. Kao gimnazijalka bila je potajno zaljubljena u svog profesora filozofije. Danas redovito prevodi s njemačkog jezika, lektorira knjige te uređuje i vodi radijske emisije. Posebno voli proučavati životopise svetaca i blaženika. Književnim radom bavi se i njezin suprug Stjepan. Mladim glumcima pročitala je i svoju priču "Ježeva molitva" te priču svog supruga "Kako je nastao leptir".

Pjesnička večer završena je prigodnim recitalom na kajkavštini. Stihove Dragutina Domjanića, Biserke Prepušt, Ivana Horvata, ali i vlastite stihove kazivali su Elena Šturbek, Sara Havojić, Edita Baneković te Luka i Simon Hrvoić.

- Susret s književnicom Sonjom Tomić završen je večernjom šetnjom kroz središte Visokog i razgledom župne crkve Presvetog Trojstva. Visoko se vrlo svidjelo književnici te ju je obradovala monografija o utvrdi Čanjevo koju je dobila na poklon - istaknuo je voditelj Dramske družine Ozana Tibor Martan.

Galerija slika