Otvoren vinski bar „Cava“, slijedi i vinski podrum

VV | 6.4.2018. u 13:31h | Objavljeno u Društvo

Varaždin je dobio vinski bar, koji je pod nazivom "Cava" u atriju Županijske palače otvorilo poduzeće Street bar, koje se jedino javilo na natječaj za zakup. Osim odlične kave, bar "Cava" u ponudi imati više od 150 ekskluzivnih vinskih etiketa iz svijeta pjenušaca, bijelih, crnih i orange vina najboljih hrvatskih, ali i inozemnih vinara.

Dobru ponudu pohvalili su prvi gosti, među kojima je bio i varaždinski župan Radimir Čačić, koji je najavio da će se u atrija događati mnogo toga zanimljivog.
- Dobijemo li europski novac, bit će nam lakše i jednostavnije ovaj novi bar povezati s prostorom u podrumu palače. Bivši zatvori će se pretvoriti u galeriju i imaju jedan dio koji nije samo galerija, već će biti mjesto za eno ponudu, zapravo vinski podrum, koji smo zamislili napraviti još prije 12 godina - rekao je župan.

Da će atrij dobiti novo ruho i postati središtem kulturnih, gospodarskih i zabavnih događanja, ustvrdila je i Natalija Martinčević, posebna savjetnica župana i predsjednica turističke zajednice Varaždinske županije.

- U atriju smo do sada imali dvije uspješne donatorske akcije za Zakladu Vita, a tijekom ovogodišnjeg Špancirfesta planiramo postaviti Bučograd, kao i brojne druge zanimljive manifestacije. Ovaj reprezentativan prostor u samom središtu grada, koji do sada nije bio dovoljno turistički iskorišten, približit ćemo građanima sadržajem, a kvalitetna ugostiteljska ponuda zaokružuje cijelu priču - rekla je Natalija Martinčević.

Zupanija otvorenje kafica 50

Zupanija otvorenje kafica 26