Od utorka ponovno otvoren Gradski muzej Varaždin za posjetitelje

VV | 6.2.2021. u 13:15h | Objavljeno u Društvo

Od utorka, 9. veljače, ponovno se za posjetitelje otvaraju izložbeni postavi Gradskog muzeja Varaždin, koji su zbog nepovoljne epidemiološke situacije prema odluci Stožera civilne zaštite Varaždinske županije bili zatvoreni od početka prosinca prošle godine.  

Izložbeni postavi otvoreni su prema redovitom rasporedu: utorak – petak od 9 do 17 sati, subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati; ponedjeljkom i na državne blagdane zatvoreno. Razgled se organizira uz provedbu propisanih/preporučenih epidemioloških mjera (detalji u prilogu!!).

Za sada se u Muzeju ne održavaju nikakva javna događanja (programi u sklopu Srijede u Muzeju, otvorenja izložbi, predavanja, radionice itd.), a kao i dosad Gradski muzej Varaždin prilagođavat će svoj rad prema odlukama mjerodavnih tijela, pa će sukladno s njima organizirati i takve dodatne sadržaje kad se za to stvore uvjeti.

Također, uz ponovno otvorene izložbene postave u muzejskim prostorima, Gradski muzej Varaždin nastavlja svoje aktivnosti i na mrežnim i Facebook stranicama, gdje se, među ostalim, može vidjeti i izložba donjeg rublja iz fundusa GMV-a pod nazivom Od pogleda skriveno, premijerno predstavljena na ovogodišnjoj Digitalnoj Noći muzeja (izložba će se nadopunjavati sadržajem idućih nekoliko tjedana).  

Program Gradskog muzeja Varaždin za veljaču 2021.:

STARI GRAD, Šetalište J. J. Strossmayera 3

Stalni postav Kulturno-povijesnog odjela

PALAČA HERZER, Franjevački trg 10

Stalni postav Prirodoslovnog odjela Svijet kukaca

Izložba Erik/a – vunasti nosorog

PALAČA SERMAGE, Trg M. Stančića 3

Stalni postav starih majstora Galerije umjetnina

Izložba Ina Drutter: Začarana (10. 2. – 28. 2. 2021.)