Obucite stare "levisice" i skoknite sutra u Marof na "Sastanak u traperu"

J.Š./Varaždinske vijesti | 7.6.2018. u 15:57h | Objavljeno u Društvo

U sklopu Dana grada Novog Marofa, prošle je godine prvi put održan događaj naziva “Sastanak u traperu”, a s obzirom na odličan "feedback" Marofčana i drugih posjetitelja, Turistička zajednica grada i ove godine nastavlja s programom u istom tonu.

"Event" je ove godine s jednog dana produžen na cijeli vikend, a sve će se odvijati ispred i u prostoru "Stare škole" od 8. do 10. lipnja.

Podsjetimo, prvi veliki koncert na otvorenom u Varaždinskoj županiji, tzv. open air, održan je u Novom Marofu 1981. godine. Taj veliki koncert bio je povod Turističkoj zajednici da u sklopu Dana grada prošle godine priredi prvi Sastanak u traperu te oživi vrijeme 80-ih, koje mnogi pamte i kao "zlatno doba Marofa".

- Prošle godine smo možda malo i riskirali organizacijom ovog eventa, ali sve je izuzetno dobro prihvaćeno pa smo odlučili nastaviti dalje. S obzirom na to da se sve odvija u prostoru Stare škole koju koriste udruge mladih iz Novog Marofa i one su prepoznale dobru ideju i uključile se. Tako imamo udruge Mladi za Marof, Alternativa i Moving koje sudjeluju u organizaciji, a naravno sve je u stilu 80-ih - rekla je Renata Horvatić iz TZ-a, pozivajući sve da dođu u prostor Stare škole i uživaju u opuštenoj atmosferi i brojnim sadržajima.

Program počinje u petak 8. lipnja u 17 sati, a posjetitelje čekaju glazba koju će s ploča puštati Mikser, zanimljive kreativne radionice poput radionice izrade lampi i fanzina te okrugli stol „Mladi i organizacija festivala“. Večernji program u malo žešćem ritmu će začiniti Vrulja i Police tribute bend Dr.Vinko i The Milicija.

Subota kao glavni dan nudi još više zanimljivih sadržaja, a program će trajati do kasno u noć. Posjetitelji će moći razgledati izložbu sportskih biciklističkih dresova iz 80-tih iz privatne kolekcije Denisa Vlašića, izložbu stolaca brenda Smetnjak i dizajnerske traper odjevne komade koje će izložiti modni studio BROTH.

Udruga Pivara Sjever & Križevačka Udruga Pivara prezentirat će popularna craft piva, udruga mladih MZM će organizirati igranje društvenih igara, a udruga Moving u Vremeplovnoj sobi sprema iznenađenje.

Od 18 do 19 sati Davor Pejnović i gosti prisjetit će se velikog “open-air” koncerta iz ‘81 na kojem su žarili i palili Parni valjak, Aerodrom, Drugi način, Drago Mlinarec i drugi.

Subotnji program završit će koncertom benda jamIT koji će svirati domaći i strani rock 80-tih.

- Na istom mjestu kod Stare škole družimo se i u nedjelju, a program ćemo zaključiti jednim pravim plesnjakom u dvorištu. Zato prekopajte ormare, izvucite stare “levisice”, donesite ploče, dođite i uživajte s nama u retro ritmu - poručuju iz Turističke zajednice Novog Marofa.

Detaljan program u nastavku:

Petak, 8. lipnja
17:00 - 23:00 muzika s gramofona / Funk i rock zvuk 60-ih i 70-ih / Mikser
17:00 okrugli stol „Mladi i organizacija festivala“
18:00 kreativne radionice / radionice izrada lampi, predmeta od drvenih paleta i dr. / Radionica izrade fanzina
22:00 koncert VRULJA – alternativni rock
23:00 Dr.Vinko i The Milicija – tribute THE POLICE & more

Subota, 9. lipnja
17:00 - 23:00 Popodnevni vremeplov

-“dress code” / Levi’s / nagrada za najbolju retro odjevnu kombinaciju

-muzika s gramofona / Novi val i klasika domaće glazbene scene / Mikser

-izložba sportskih biciklističkih dresova iz 80-tih / privatna kolekcija Denis Vlašić

-Vremeplovna soba iznenađenja / Vinko

-izložba stolaca / Smetnjak / Junk Yard

-dizajnerske traper odjevne komade izlaže modni studio BROTH

17:00 Prezentacija craft piva / Udruga Pivara Sjever & Križevačka Udruga Pivara
17:00 Društvene igre by MZM
18:00 - 19:00 Retrospekcija - Davor Pejnović i gosti prisjećaju se velikog “open-air” koncerta iz ‘81, ali i drugih događanja iz tog doba
22:00 koncert jamIT – domaći i strani rock 80-tih

Nedjelja, 10. lipnja
17:00 – 23:00 muzika s gramofona/ Pop, jazz, reggae i drugi lakši žanrovi / Mikser
17:00 Dance kitchen, uz vrhunske plesne i kulinarske poteze pripremamo zdrave obroke!
20:00 plesnjak u dvorištu, “dress code” Levi’s

Označeno u