Obrtnici će 29. travnja četvrti put oživjeti centar Varaždina

S.K. | 21.4.2017. u 15:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U subotu, 29. travnja u centru Varaždina s nizom programa bit će organiziran 4. Obrtnički ulični sajam u organizaciji Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin.

Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin organizacijom manifestacije nastavlja tradiciju sajamskog okupljanja svojih članova.

Varaždinskim trgovima i ulicama ponovno će oživjeti sjećanja na nekadašnji način trgovanja, uz bogatu paletu ponuđenih usluga i proizvoda varaždinskih obrtnika, ali također i njihovih gostiju iz Istre, Dalmacije i Slavonije. Velik je doprinos u tome i grada Varaždina jer bez njegove pomoći takvu manifestaciju ne bi bilo moguće organizirati.

Glavna svrha i cilj „Obrtničkog uličnog sajma“ promocija je obrtnika grada Varaždina, prezentacija njihove ponude te bogate povijesne baštine, a samim time i unapređenje i obogaćivanje turističke ponude našeg grada.

U sklopu manifestacije obrtnici će se uključiti u akciju udruge Veliko srce malom srcu, koja će na jednom od štandova prikupljati sredstva za potrebe nabave 24 satnog Holtera za odjel dječje kardiologije Opće bolnice Varaždin.

Sajam će biti ispunjen brojnim zanimljivim sadržajima. Neki od njih su:

  • s početkom od 9 sati ujutro, na pedesetak štandova Gradske tržnice raspoređenih od Pavlinske ulice preko Trga kralja Tomislava, pa Gundulićevom (Dućanskom) do Trga Slobode, predstavit će se varažinski obrtnici trgovci, proizvođači i umjetnici uz prigodnu prodaju izloženih proizvoda
  • u isto vrijeme također se predstavljaju i prezentiraju standardni Oldtimeri sa timovima obrtnika
  • od 10 – 12 sati na Korzu nastupiti će varaždinska Timeless grupa
  • od 12 – 12,30 nastup plesne skupine Sidonija iz udruge Podkalnički plemenitaši iz Gornje Rijeke
  • od 12,30 – 13 h Varaždinsko obrtničko glazbeno društvo
  • Od 13 – 14 sati očekuje se nastup Centra tradicijske kulture Varaždin sa svojim plesnim i glazbenim programom.