Obitelj iz Gore kod Petrinje smještena u stambeni kontejner koji je osigurao Grad Lepoglava Foto: Grad Lepoglava

Obitelj iz Gore kod Petrinje smještena u stambeni kontejner koji je osigurao Grad Lepoglava

Varaždinske vijesti | 26.1.2021. u 10:30h | Objavljeno u Društvo

S velikom su radošću, srećom, pokojom suzom, ali prije svega s velikom su zahvalnošću članovi obitelji Trdenić iz mjesta Gora kod Petrinje dočekali stambeni kontejner koji im je iz Grada Lepoglave dopremljen 22. siječnja u dvorište kuće koja je oštećena za vrijeme razornog potresa koji je 29. prosinca prošle godine pogodio Banovinu.

lepoglava_kontejner_gora_07.jpg

Sve dok kuća ne bude obnovljena i ponovno sigurna za život, dopremljen će kontejner biti novi dom ovoj mladoj četveročlanoj obitelji s dvoje djece koja ne gubi nadu i vjeru u bolje sutra. A da ga što lakše dočeka pobrinuo se Grad Lepoglava osiguravši im toliko potreban siguran prostor za život.

lepoglava_kontejner_gora_01.jpg

- Do sada smo bili smješteni u kampicu u kojoj nam je bilo hladno što je posebno teško bilo za djecu. Ništa nam drugo ne treba već samo da nam bude toplo i da smo na sigurnom kada se tlo trese, a trese se stalno. Ovo nam puno znači. Kontejner je nov i sve je u njemu novo. Oduševljeni smo – s neizmjernom je zahvalnošću upućenom svima koji su im osigurali topli i siguran privremen smještaj rekla Mirela Trdenić.

lepoglava_kontejner_gora_13.jpg

- Ovaj razoran potres izazvao je i štete na području Grada Lepoglave, no to nas nije spriječilo da pružimo pomoć onima koji su u najvećoj mjeri pogođeni ovom katastrofom. Uz već ranije prikupljenu humanitarnu pomoć za potresom pogođeno područje, odlučili smo osigurati i kontejner za privremeni smještaj jedne obitelji na Banovini. U dogovoru s tamošnjim predstavnicima lokalne zajednice koja još od ranije povezana s našim gradom u kojem su u vrijeme Domovinskog rata tamošnji gospodarstvenici preselili svoju gospodarsku djelatnost, odlučili smo se za obitelj Trdenić. Ujedno, ovo je i primjer dobre prakse suradnje jedinice lokalne samouprave i lokalnih gospodarstvenika koji su prepoznali potrebe stradalih i uključili se u zajedničko pružanje pomoći. Ujedno je to i primjer suradnje dviju jedinica lokalne samouprave, u ovom slučaju Grada Lepoglave i Općine Klenovnik koje su se udružile u pomaganju stradalima – istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, koji je u društvu načelnika Općine Klenovnik Mladena Blaška, predvodio izaslanstvo Grada Lepoglave u kojem su bili i zamjenik gradonačlenika Hrvoje Kovač, predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić te vijećnici Marija Ribić i Stjepan Vresk, a koje je dopremilo stambeni kontejner u Goru.

lepoglava_kontejner_gora_12.jpg

Kontejner u kojem se uz zajednički prostor za boravak nalazi i sanitarni čvor s kupaonicom i svim potrebnim priključcima, izradila je tvrtka Lorena projekt iz Lepoglave. Prvi je to u nizu stambenih kontejnera koje će ova tvrtka izraditi u narednom razdoblju, a što je potvrdio i njen direktor Zvonimir Šoštarek. Kontejner je otkupio Grad Lepoglava, Općina Klenovnik ga je opremila opremom nužnom za život četveročlane obitelji, a u Goru ga je dopremila tvrtka HIS iz Višnjice.

lepoglava_kontejner_gora_20.jpg

Uz stambeni kontejner, obitelji Trdenić ovom je prigodom dostavljena i druga pomoć, a gradonačelnik Škvarić istaknuo je da s ovom donacijom neće iz Grada Lepoglave prestati pristizati pomoć za stradale u potresu na Banovini.

lepoglava_kontejner_gora_21.jpg

lepoglava_kontejner_gora_22.jpg