Najbolji mladi ekolozi u Hrvatskoj iz Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 21.1.2021. u 14:10h | Objavljeno u Društvo

Učenici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar iz Varaždina i Osnovne škole Ludbreg među najuspješnijim su mladim ekolozima u Hrvatskoj, pokazali su rezultati devete ekološke akcije prikupljanja i recikliranja starog papira dm Zeleni korak.

Učenici su u konkurenciji od čak 90 škola bili među 10 najuspješnijih te će ih dm nagraditi s 10 000 kuna za doprinos zaštiti okoliša.

- Malo toga nas u dm-u inspirira poput Zelenog koraka u kojem osnovnoškolci već devet godina pokazuju kako, uz malo dobre volje i truda, svatko od nas može dati doprinos zaštiti okoliša i pozitivno utjecati na zajednicu. U ime dm-a zahvaljujem svim učenicima i djelatnicima Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar i OŠ Ludbreg što su se pridružili dm Zelenom koraku i udruženim snagama iz okoliša uklonili više od 17 tona starog papira - izjavila je Dijana Košić, područna menadžerica dm-a.

U devetom Zelenom koraku sudjelovalo je više od 18 500 osnovnoškolaca koji su prikupljanjem i recikliranjem starog papira spasili više od 3000 stabala, a svaku od deset škola koje su prikupile i reciklirale najviše papira dm će nagraditi s 10 000 kuna.

Uz dobitnike iz Varaždinske županije, u 2020. godini najbolje rezultate ostvarili su učenici koji pohađaju Osnovnu školu Branimira Markovića (Ravna Gora), OŠ Petar Zrinski Šenkovec, OŠ Banija (Karlovac), Područnu školu Ljupina (Nova Gradiška), PŠ Glavina Donja (Imotski), PŠ Kutleše (Imotski), PŠ Plešce (Čabar) te PŠ Cirkvena (Sv. Ivan Žabno).

Od 2012. godine kada su učenici prvi put prikupljali i reciklirali stari papir, u dm Zelenom koraku sudjelovalo je više od 200 000 osnovnoškolaca koji su prikupljanjem i recikliranjem starog papira tijekom devet godina spasili više od 49 500 stabala.