Na Porcijunkulovo stižu Bešlić, Grašo, Danijela, “Prljavci”...

D.P./Varaždinske vijesti | 24.7.2017. u 09:55h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U Čakovcu će se od 28. srpnja do 2. kolovoza održati 53. po redu Porcijunkulovo. Na sve popularnijoj manifestaciji, ove će godine brojni posjetitelji iz Hrvatske i susjednih zemalja i ovaj puta moći uživati u brojnim zabavnim sadržajima u karakterističnom ambijentu tisuća šarenih kišobrana.

- Prošle godine posjetilo nas je više od 230.000 posjetitelja, a Porcijunkulovo je najveća manifestacija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj s tristotinjak izlagača. Ove godine očekujemo blizu 300.000 posjetitelja, a sigurni smo da će i broj izlagača nadmašiti prošlogodišnji rekord - izjavila je Boška Ban Vlahek, direktorica čakovečke Turističke zajednice.

Obaraju rekorde

Specifičnost manifestacije su brojni izlagači, koji Turistička zajednica grada Čakovca i Borovo d.d. odlučili su nastaviti suradnju Boška Ban Vlahek, direktorica čakovečke Turističke zajednice nude autentične suvenirre i rukotvorine te prikazuju način izrade tradicijskih proizvoda karakterističnih za Međimurje.

Prezentira se i bogata gastronomska ponuda, s posebnim naglaskom na sjajne međimurske vinare. U ponudu Porcijunkulova spadaju dječje igraonice i radionice te pričaonice, umjetničke izložbe, prezentacije i promocije specifič- nih djelatnosti, a svakako treba spomenuti i 18. me- đunarodni oldtimer susret „Međimurje 2017.“.

Uz to, posjetitelje čekaju i brojni besplatni koncerti. Nastupit će Halid Bešlić, Prljavo Kazalište, Klapa Šufit, Miroslav Škoro, Belfast Food, Danijela, Petar Grašo i brojni drugi izvođači.

Humanitarno

- Pozivam sve građane Čakovca, Hrvatske i susjednih zemalja na Porcijunkulovo koje svake godine odu- ševljava stotine tisuća posjetitelja. Ponosan sam da manifestacija uz zabavu nastoji obuhvatiti i socijalni aspekt, pa tako organiziramo humanitarnu akciju za pomoć na- šim najpotrebitijima. I ove ćemo godine organizirati prodaju „startarsica“ s motivom manifestacije Porcijunkulovo. Nadam se da će humanitarna akcija kao i prošle godine izazvati neočekivano veliki interes jer je dvjestotinjak pari „startarsica“ rasprodano u samo dva dana - rekao je gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač.

Označeno u