Rješava se problem gužvi i sigurnosti djece kod osnovne škole u Ivancu Foto: Grad Ivanec

Rješava se problem gužvi i sigurnosti djece kod osnovne škole u Ivancu

Varaždinske vijesti | 12.5.2021. u 18:34h | Objavljeno u Našim krajem

U skladu s dogovorom s Varaždinskom županijom kao osnivačem škole, 11. svibnja izvedeni su radovi kojima je cilj rješavanje gužvi u dvorištu OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu i povećanje sigurnosti djece.

Izvedenim zahvatima otvoren je novi prometni koridor kojim će se promet ubuduće odvijati jednosmjerno na potezu Šabanova – krug škole - izlaz na obilaznicu.

U tom cilju Grad Ivanec je naručio radove (izveo ih je Ivkom d.d.) kojima je uklonjena školska ograda i uređen spoj na sadašnju makadamsku cestu prema poligonu, koju je Grad Ivanec upravo za te svrhe sagradio još prije nekoliko godina.

Cesta je pripremljena za asfaltiranje i na nju će uskoro biti položen asfalt, i to u sklopu gradskog Programa gradnje komunalne infrastrukture.

Otvaranje novog prometnog koridora omogućit će roditeljima da vozilom uđu u krug škole, da kratko stanu kako bi dijete izašlo ili ušlo u vozilo te da nakon toga jednosmjernimkoridorom izađu na novu cestu prema obilaznici.

Ovakvo rješenje, smatra struka, optimalno je, kako po pitanju sigurnosti djece, tako i po pitanju izbjegavanja gužvi i ubrzanja prometa.

ivanec_skola_radovi_11052021_2.jpeg

ivanec_skola_radovi_11052021_3.jpeg

ivanec_skola_radovi_11052021_1.jpeg