Međunarodni plesni spektakl u Graberju - u završnici najbolji parovi

vv | 4.10.2019. u 18:42h | Objavljeno u Društvo

Više od 300 natjecatelja svih starosnih kategorija okupit će se u sportskoj dvorani Graberje, ove subote, 5. listopada, na Trofeju grada Varaždina 2019., međunarodnom plesnom turniru u standardnim i latinoameričkim plesovima, koji priređuju Sportski plesni klub Valcer, Plesni klub Takt i Hrvatski sportski plesni savez, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Plesni parovi iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, BiH i drugih zemalja predstavit će se u dvije discipline sportskog plesa; zatim u standardnim plesovima (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep) te u latinoameričkim (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive). Isto tako ove godine održat će se natjecanja i u pojedinačnim kategorijama, kao i formacijama.

Kvalifikacijska natjecanja odvijat će se tijekom cijelog dana, a u večernjem dijelu od 19 sati počinje najatraktivniji dio programa namijenjen publici.

Sportski plesni klub „Valcer“ u službenom dijelu natjecanja predstavljat će šest plesnih parova. U kategoriji mlađih osnovaca natjecat će se Andrej Gregurinčić i Lorena Garojević, a David Hudoletnja i Kiara Črnila u kategoriji osnovci. U kategoriji mlađe mladeži natjecati će se Eugen Sekovanić i Kiara Habunek, a Teo Patačko i Stefani Hrman u kategoriji mladeži. U pojedinačnim kategorijama kategoriji osnovci nastupit će Vida Jurak, Leona Mičuda, i Lana Režek, dok će u kategoriji mlađih osnovaca nastupiti Elena Sekovanić.

Plesni klub Takt iz Varaždina u službenom dijelu natjecanja predstavljat će plesni parovi Andrej Detelj i Elena Weiser, Luka Gladović i Elena Majcen, Gabriel Novotny i Marta Majcen te Marino Bruža Habek i Iva Friščić. U pojedinačnim kategorijama nastupit će Ema Žalac, Nika Plantak, Nina Đipalo Čelik, Lana Stanković Vrček, Ema Biškup, Ela Alibašić, Eni Kočet, Linda Šoštarek, Ivana Roginek i Danijela Bodružić. Djevojke koje se natječu u pojedinačnim kategorijama predstavit će se i u formacijskom dijelu natjecanja kao grupa Angels sa koreografijom Natural.

Osim završnih natjecanja, tijekom večeri predviđen je show program. Tu će nastupit članovi SPK Valcer, pod vodstvom Adriane i Emine Mušanović, te članovi plesnih radionica PK Takt pod vodstvom Igora Šalamuna.

turnir_ples_2017_14.jpg