Kupači na Aquacityju doznali kako izbjeći ljetne opasnosti u vodi Foto: GDCK Varaždin

Kupači na Aquacityju doznali kako izbjeći ljetne opasnosti u vodi

I.D./Varaždinske vijesti | 13.7.2017. u 18:13h | Objavljeno u Društvo

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ove godine provodi projekt "Sigurnost na vodi" putem kojeg želi ukazati na opasnosti koje prijete kupačima na kupalištima te informirati građane o kodeksima sigurnosti na vodi.

Projekt je ove godine proveden u suradnji s policijskim službenicima za prevenciju PP varaždinske na Aquacityju 12. srpnja. Djelatnici i volonteri GDCK Varaždin i PP varaždinske su tako podjelom edukativnog materijala Hrvatskog Crvenog križa kupače upoznali s pravilima ponašanja na vodi i uz vodu. Osim edukativnog materijala, dijelili su i lopte na napuhavanje kojima su se razveselili najmlađi kupači. Kupači su također mogli besplatno izmjeriti krvni tlak i šećer u krvi te od dr. Izabele Vrtar pritom dobiti savjet o zdravlju.

- Cilj ove zajedničke akcije je prevencija nesreća na vodi, odnosno podizanje svijesti i važnosti sigurnosnih mjera prilikom kupanja te upozoravanje na opasnosti prilikom nastupanja ekstremno visokih temperatura. Važnost ovakvih projekata i akcija je prepoznao i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok koji nas je došao podržati - istaknula je ravnateljica GDCK-a Varaždin Sandra Mintas.