Udruga Mladi za Marof: "Fontanom glazbe" do uređenog prostora za probe mladih bendova i glazbenika Foto: Facebook/Mladi za Marof

Udruga Mladi za Marof: "Fontanom glazbe" do uređenog prostora za probe mladih bendova i glazbenika

VV | 23.7.2019. u 20:34h | Objavljeno u Društvo

Udruga Mladi za Marof predstavila je svoj novi projekt "Fontana glazbe" u srijedu, 24. srpnja. Riječ je o jednogodišnjem projektu solidarnosti u sklopu EU programa Europskih Snaga Solidarnosti kojem je cilj uređenje i opremanje prostora za glazbene probe lokalnih bendova i samostalnih glazbenika.

- Glavni razlog nastanka ovog projekta je nedostatak javnog prostora prikladno uređenog za probe bendova u široj okolici Novog Marofa tako da smo odlučili sami primiti stvari u ruke i riješiti ovaj problem. Prijavili smo projekt koji je prihvaćen te ćemo kroz sljedećih godinu dana učiti kako urediti i opremiti takav specifičan prostor, sami dobrovoljnim volonterskim radom urediti prostoriju koju smo dobili u najam od Grada Novog Marofa i otvoriti prostor na korištenje svim glazbenicima s našeg područja - najavljuju iz novomarofske udruge.

Ovo je još jedan projekt udruge Mladi za Marof kojim se pokušava staviti u svakodnevnu funkciju javni prostori i osigurati kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih u Novom Marofu.