Koncertom "Najljepša obiteljska priča" Žiga proslavio 35 godina rada

Varaždinske vijesti | 3.6.2017. u 13:35h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U dvorani Vatroslav Lisinski, hramu hrvatske glazbe Mirko Švenda Žiga održao je koncert pod nazivom „Najljepša obiteljska priča“ koji će se dugo, dugo pamtiti. Bio je to „koncert života“ na kojem je Žiga ujedno proslavio i 35 godina svog glazbenog djelovanja. U tri sata njegovog i nastupa glazbenih obitelji zaista je uživala prepuna dvorana.

Čestitar mu je bio i gradonačelnik Milan Bandić koji je pohvalio sve Međimurce, njihove vrline, njihovo poduzetništvo, njihovu ljubav prema svom kraju. Koncert pod nazivom „Najljepša obiteljska priča“ doveo je glazbene obitelji: Rucner, Gabi i Matija Dedić, Hrvoje i Hana Hegedušić, Stjepan Jeršek i sin Ivan (na berdi), Miroslav i Gordana Evačić, kumovi kajkavci: Adam Končić i Vid Balog, te iznenađenje koncerta – duo Bravissimi: Žiga i Voljen Grbac (prvak opere HNK Rijeka), Bandisti (puhači) i orkestar Tonija Eterovića.

Sam koncet Mirko Švenda Žiga posvetio je svome sinu Alenu, uspješnom poduzetniku (koji proizvodi izvrsni šampanjac Sibon) s kojim je i zapjevao. Gradonačelnik Milan Bandić na koncert je stigao u društvu oganizatorice Slavice Šipicki, marketiške i PR stručnjakinje, Tedija Lušetića, zamjenika pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, te članova Zrinske garde Čakovec.

Bila je to izuzetan glazbeni događaj na kojem su poznate hrvatske glazbene obitelji još jednom pokazale da se zajedničkim radom obitelji postižu i veliki rezutati.

FOTO 232

 

Označeno u